Angst is als een spook dat rondwaart

Blog geschreven door Hester Macrander

Zie de angst in de ogen en verbeter de bedrijfscultuur!

Keer op keer heb ik het zien gebeuren: mensen die opbloeien als de angst voor het oordeel wegvalt. In een emotioneel veilige omgeving zijn mensen niet alleen meer ontspannen, ze zijn ook productiever.

Ik las laatst ergens dat in de meest succesvolle bedrijven relatief veel fouten worden
gemaakt. Blijkbaar is daar geen afrekencultuur, maar een leer-en groeicultuur.

Het is makkelijker gezegd dan gedaan, want de angst voor het oordeel zit diep in ons
verankerd. Angst waart in ons rond als een onzichtbaar spook. En als we die niet
onderkennen kan het groeien tot bizarre proporties.

Angst de baas worden, doen we meestal door zelf negatief te oordelen over anderen;
dikwijls gaat dit vliegensvlug. Dat doen we dus het meest als we onszelf niet emotioneel
veilig voelen! Dan heeft al snel de een een te harde stem, ervaar je een ander als kruiperig, vind je de baas onduidelijk, hebben je collega’s het achter de ellebogen. Die voelen jouw oordelen en vinden jou arrogant. Lekker sfeertje.

Inzetten op een cultuur van openheid, waarin alles er mag zijn, waarin er samen gezocht wordt naar hoe de klus met elkaar het beste geklaard kan worden levert de inspanning driedubbel en dwars op.

Basis Verbindende | Geweldloze Communicatie voor professionals & teams

Blijf je binnen je team in discussies belanden en heeft iedereen veel woorden nodig om zijn punt te maken? En ben je op zoek naar communicatievaardigheden waardoor je effectief kunt bijdragen aan het succes van je team of organisatie? 
Verbindende | Geweldloze Communicatie helpt je verder. In deze training leer je je standpunten krachtig over te brengen en anderen te overtuigen. En dat terwijl je in verbinding blijft met jezelf én je collega’s. Na de basistraining pas je de kennis en vaardigheden met succes toe in jouw dagelijkse praktijk.

Lees meer over deze training

Brochure download

Een lijst met behoeften én gevoelens die aanwezig kunnen zijn als behoeften wel of niet ingevuld worden of zijn. Deze lijst is bedoeld om je woordenkennis over gevoelens en behoeften te verhelderen en te vergroten. Het is bedoeld als een beginpunt om een ieder die dat wenst te ondersteunen bij het proces van de verdieping van zelfontdekking. Daarnaast kan het behulpzaam zijn om begrip en verbinding tussen mensen te vergemakkelijken.

Neem meteen een kijkje en vraag hieronder de behoeften en gevoelens lijst aan.

Brochure download

Geweldloze Communicatie draagt bijzonder bij aan rust en onderlinge verbinding. Het verandert onbewust aanvallend en defensief gedrag in inzicht en acceptatie van verschillen. Het leidt tot harmonie tussen mensen. Kiezen voor het aanleren en implementeren van Geweldloze Communicatie in je leven, reikt veel verder dan alleen het gebruik van andere woorden.

Neem meteen een kijkje en vraag hieronder de brochure voor particulieren aan

Brochure download

Wil je dat je met plezier en energiek je werk kunt doen? Je team enthousiast en gemotiveerd samenwerkt?Medewerkers en leidinggevenden opgewekt, tevreden en betrokken zijn?

Dan is Verbindende | Geweldloze Communicatie iets voor jouw organisatie!

Neem meteen een kijkje en vraag hieronder de brochure voor professionals & teams aan