Geluk is verbondenheid met jezelf en je omgeving

Door: Anja Nekeman

“Wat is nu precies geluk? Wanneer ervaar je geluk en heb je dit zelf in de hand? Voor mij is Geluk niet een op zichzelf staand iets, maar gelijk aan de verbondenheid met jezelf en anderen en je omgeving.

In mijn leven heb ik mogen ervaren dat geluk een directe relatie heeft met de mate waarin ik me met mezelf verbonden voel. Zelfs in periodes van diepe rouw heb ik geluksmomenten ervaren. Dat waren de momenten dat ik me diep verbonden voelde met mezelf. Dat het leven samenviel met wat ik nodig had en daar ook invulling aan kon geven. Dat ik in afstemming leefde met mijn behoeften en dat ondanks diep verdriet geluk ernaast kon staan. Broodnodig voor herstel en helen van wat kapot is in mij. 

Geluk en Verbinding kunnen niet sterker worden vormgegeven dan met Verbindende Communicatie. Want je innerlijke dialoog en de taal die je hierin gebruikt, bepalen uiteindelijk of je wel of niet verbonden bent met jezelf en of je je eigen behoeften kent van waaruit je leeft. En dit bepaalt ook hoe je omgaat met mensen en relaties om je heen. We voelen ons tenslotte het gelukkigst als we iets kunnen betekenen voor anderen en écht kunnen bijdragen aan iemands welzijn. En hiermee is de cirkel rond.”

Event Geluk & Verbinding
Om iedereen kennis te kunnen laten maken met de kracht van de innerlijke dialoog, de interactie met jezelf en je omgeving om zo uiteindelijk ons geluk te vergroten, organiseren we op 31 oktober ons event Geluk & Verbinding.  Bekijk hier het volledige programma en meld je aan.  

 

Scroll naar top