Geluk is verbondenheid met jezelf en je omgeving

Door: Anja Nekeman

“Wat is nu precies geluk? Wanneer ervaar je geluk en heb je dit zelf in de hand? Voor mij is Geluk niet een op zichzelf staand iets, maar gelijk aan de verbondenheid met jezelf en anderen en je omgeving.

In mijn leven heb ik mogen ervaren dat geluk een directe relatie heeft met de mate waarin ik me met mezelf verbonden voel. Zelfs in periodes van diepe rouw heb ik geluksmomenten ervaren. Dat waren de momenten dat ik me diep verbonden voelde met mezelf. Dat het leven samenviel met wat ik nodig had en daar ook invulling aan kon geven. Dat ik in afstemming leefde met mijn behoeften en dat ondanks diep verdriet geluk ernaast kon staan. Broodnodig voor herstel en helen van wat kapot is in mij. 

Geluk en Verbinding kunnen niet sterker worden vormgegeven dan met Verbindende Communicatie. Want je innerlijke dialoog en de taal die je hierin gebruikt, bepalen uiteindelijk of je wel of niet verbonden bent met jezelf en of je je eigen behoeften kent van waaruit je leeft. En dit bepaalt ook hoe je omgaat met mensen en relaties om je heen. We voelen ons tenslotte het gelukkigst als we iets kunnen betekenen voor anderen en écht kunnen bijdragen aan iemands welzijn. En hiermee is de cirkel rond.” 

 

Download brochure

Wil je dat je met plezier en energiek je werk kunt doen? Je team enthousiast en gemotiveerd samenwerkt?Medewerkers en leidinggevenden opgewekt, tevreden en betrokken zijn?

Dan is Verbindende | Geweldloze Communicatie iets voor jouw organisatie!

Neem meteen een kijkje en vraag hieronder de brochure voor professionals & teams aan

Download brochure

Een lijst met behoeften én gevoelens die aanwezig kunnen zijn als behoeften wel of niet ingevuld worden of zijn. Deze lijst is bedoeld om je woordenkennis over gevoelens en behoeften te verhelderen en te vergroten. Het is bedoeld als een beginpunt om een ieder die dat wenst te ondersteunen bij het proces van de verdieping van zelfontdekking. Daarnaast kan het behulpzaam zijn om begrip en verbinding tussen mensen te vergemakkelijken. 

Openingstijden feestdagen

Nieuwjaarsdag:
Gesloten
Goede Vrijdag:
Gesloten
1e paasdag:
Gesloten
2e Paasdag:
Gesloten
Koningsdag:
Gesloten
Bevrijdingsdag:
Gesloten
Hemelvaartsdag:
Gesloten
1e pinksterdag:
Gesloten
2e pinksterdag:
Gesloten
1e kerstdag:
Gesloten
2e kerstdag:
Gesloten