Mijn relatie en ik | 2-daagse

De training voor iedereen die verlangt naar openheid, gelijkwaardigheid en liefdevolle aandacht in het contact met zijn of haar partner.

Voel je je soms machteloos? Ervaar je soms niet gehoord of niet begrepen te worden? Vind je de woorden niet om jezelf uit te drukken zonder de verbinding te verliezen? Ervaar je andere knelpunten binnen je relatie? In deze training staan we stil bij de mogelijkheden die er met Verbindende | Geweldloze Communicatie zijn om bij te dragen aan een relatie waar je wellicht nog blijer van wordt. Kom, doe mee en draag zelf bij aan de kwaliteit van jouw leven en samenleven.

Beoordeling deelnemers: 

4.5/5

Geïnteresseerd in
deze training?

Stuur dan een mail naar welkom@vinetraining.nl

In het kort

Duur: 2 dagen. 
Vooropleiding: Niet nodig.
Kosten: € 425,- incl. lunch en koffie / thee.
Zijn er financiële uitdagingen? Neem even contact met ons op voor een mogelijke oplossing.

Vragen?

Over de opleiding

Samen met plezier door het leven (blijven) gaan?

Bijzonder eigenlijk dat we voor van alles en nog wat een diploma nodig hebben en niet voor de dingen in het leven die ons het aller diepste raken. Voor het aangaan van een verbintenis in de vorm van een relatie met een partner kiezen we bewust. Althans, dat wordt verondersteld. Klopt dat ook voor jou? Wat motiveert jou om een relatie aan te gaan? Wat wil je daarmee bereiken en lukt dat ook?

Wat staat de liefde in de weg?

En als je dan al nagedacht hebt over wat maakt dat je kiest voor deze relatie, klopt dat na verloop van tijd ook nog? Ben je misschien veranderd? Is de relatie mee veranderd? Of is de oude status quo vanzelfsprekend geworden? Wàt is er vanzelfsprekend eigenlijk? Wat maakt dat je je soms irriteert aan de ander? Misschien is er iets dat de liefde in de weg staat? Wat maakt dat het niet meer stroomt?

Hoe gaan we om met verschillen?

Deze tweedaagse gaat in op bovenstaande vragen. Op vragen die soms sluimerend of soms heel nadrukkelijk aanwezig zijn in eenieder van ons. In plaats van ze te negeren en de dingen op hun beloop te laten gaan, ga je kijken welke vragen jij over jouw relatie(s) hebt. We gaan op zoek naar antwoorden. De antwoorden in onszelf. En in de ander. Zitten er misschien verschillen in die antwoorden? Wat doe je daar dan mee? Hoe kun je (weer) op één lijn komen? Hoe kan jij zorg dragen voor jezelf en je relatie(s)?

De training ‘Mijn relatie en ik’ is bedoeld voor (echt)paren en alleenstaanden, voor mensen die op het punt staan om voor elkaar te kiezen, voor mensen die langere tijd een relatie hebben, mensen die overwegen hun relatie te beëindigen maar dat nog niet besloten hebben, getrouwd of niet getrouwd, homo en hetero, polyamoreus, jong en oud. Ook is de training voor gescheiden ouders die liefdevol afgestemd willen blijven in de gezamenlijke zorg voor de kinderen.

Wil je leren herkennen welke behoeften er achter de strategieën (gedragingen) schuilen? Wil je leren empathisch te luisteren en te reageren zodat je partner begrip ervaart? Wil je communicatievaardigheden leren om in verbinding te blijven, ook als emoties oplopen? Wil je je bewust worden wat van jou is en wat van de ander is?

Schrijf je dan in voor deze 2-daagse training ‘Mijn relatie en ik’.

Dag 1:

 • Het Verbindende Communicatie model.
 • Inzicht in conflictsituaties.
 • Bewust worden van wat van jou is en wat van de ander.
 • Behoeften: wat heb jij nodig en wat heeft de ander nodig.
 • Bewust worden van communicatievormen die niet bijdragen aan verbinding.

Dag 2:

 • Uitdrukking geven aan wat er in jou omgaat, zonder oordeel en/of beschuldiging.
 • Empathisch luisteren en reageren.
 • Afspraken maken.
 • Cadeautjes.
 • De training draagt bij aan rust en onderlinge verbinding met jezelf en de ander.
 • Je versterkt je communicatievaardigheden om in verbinding te kunnen blijven.
 • Je wordt je bewust van wat van jou is en wat van de ander.
 • Je krijgt meer vertrouwen in je eigen kracht.
 • Je leert empathisch luisteren en reageren.
 • Je leert herkennen wat jij / de ander nodig heeft en welke strategie daarvoor gebruikt kan worden.
 • Je leert jezelf uit te drukken in hoe je je voelt en wat je zou willen.
 • Twee dagen van 10.00 – 17.00 uur incl. lunch.
 • Locatie: VINE trainingslocatie in het Tennis- en Businesscenter Heuvelrug in Doorn.
 • Adres: Mariniersweg 3, 3941 XK Doorn.
 • Vooropleiding: je hebt geen vooropleiding nodig.   
 • Studiebelasting: ± 12 trainingsuren.
 • Je ontvangt een officieel CNVC* Certificaat van deelname
  (*Center for Nonviolent Communication).
 • Alle VINE trainingsdagen tellen mee voor het internationale certificeringstraject (CNVC)

Geïnteresseerd in deze training? Stuur dan een mail naar welkom@vinetraining.nl

Deze training wordt gegeven door één internationaal gecertificeerde trainer uit ons trainerscollectief.

Geïnteresseerd in deze training? Stuur dan een mail naar welkom@vinetraining.nl

Brochure ontvangen?

Wij werken onder andere voor

VINE is al ruim 20 jaar een begrip als opleidingsinstituut voor Verbindende | Geweldloze Communicatie. Ons trainersteam bestaat uit bevlogen en ervaren trainers met ieder een eigen specialisme. Alle trainers zijn internationaal CNVC gecertificeerd door het CNVC (Centre for Nonviolent Communication).

VINE staat garant voor kwaliteit, ervaring en diepgang. Door onze persoonlijke benadering voel je je snel vertrouwd en op je gemak.

Onze zeer ruime trainingslocatie midden in de bossen van Doorn is voorzien van alle gemakken. Een heerlijke, gezonde lunch (ook vegetarisch) en uitstekende koffie zijn onderdeel van het arrangement. Twijfel je of deze training geschikt voor je is? Neem dan contact op voor advies.

Contact

Hoe kan ik helpen?
Bel of mail Vicky op:
(030) 215 50 60 
of welkom@vinetraining.nl

VINE Instituut voor Verbindende Communicatie
Tennis- en Businesscenter Heuvelrug
Mariniersweg 3
3941 XK Doorn

Trainingslocaties

Brochure download

Een lijst met behoeften én gevoelens die aanwezig kunnen zijn als behoeften wel of niet ingevuld worden of zijn. Deze lijst is bedoeld om je woordenkennis over gevoelens en behoeften te verhelderen en te vergroten. Het is bedoeld als een beginpunt om een ieder die dat wenst te ondersteunen bij het proces van de verdieping van zelfontdekking. Daarnaast kan het behulpzaam zijn om begrip en verbinding tussen mensen te vergemakkelijken.

Neem meteen een kijkje en vraag hieronder de behoeften en gevoelens lijst aan.

Brochure download

Geweldloze Communicatie draagt bijzonder bij aan rust en onderlinge verbinding. Het verandert onbewust aanvallend en defensief gedrag in inzicht en acceptatie van verschillen. Het leidt tot harmonie tussen mensen. Kiezen voor het aanleren en implementeren van Geweldloze Communicatie in je leven, reikt veel verder dan alleen het gebruik van andere woorden.

Neem meteen een kijkje en vraag hieronder de brochure voor particulieren aan

Brochure download

Wil je dat je met plezier en energiek je werk kunt doen? Je team enthousiast en gemotiveerd samenwerkt?Medewerkers en leidinggevenden opgewekt, tevreden en betrokken zijn?

Dan is Verbindende | Geweldloze Communicatie iets voor jouw organisatie!

Neem meteen een kijkje en vraag hieronder de brochure voor professionals & teams aan