‘Geweldloze Communicatie kwam voor mij heel erg binnen’

Jim Joosten heeft de Introductietraining en Verdieping 1 ‘Empathie’ en Verdieping 2 ‘De Praktijk’ in Geweldloze Communicatie afgerond. Het effect en de kracht van Geweldloze & Verbindende Communicatie kwam heel erg bij hem binnen, zowel in zijn persoonlijke leven als in zijn jongerenwerk. De komende weken vertelt hij hier in een tweeluik meer over. Vandaag: de kracht van Geweldloze Communicatie en het effect op zijn persoonlijke leven.

Voor iedereen die aan het nadenken is over Geweldloze Communicatie, wat zou je hen erover willen vertellen?
Ik denk dat het belangrijk is voor mensen zich te realiseren hoe breed je Geweldloze & Verbindende Communicatie kunt gebruiken. In de eerste plaats om in contact te komen met jezelf en je gevoelens en daarin de balans te vinden. Daarnaast ook in contact met anderen of anderen onderling. Ik denk dat het heel waardevol is om daar duidelijkheid in te hebben en welke mogelijkheden er zijn in de wereld die je kunt gebruiken.

Kun je aangeven welk effect de trainingen op jou persoonlijk hebben gehad?
Het kwam voor mij op 2 vlakken heel erg binnen. De ene kant had ik vragen in mijn persoonlijk leven waar ik tegenaan liep en anderzijds de behoefte om Geweldloze Communicatie in te zetten in mijn werkveld. Op dit moment heeft het een grote impact gehad op mijn privé-leven. Ik had heel erg de behoefte om achter de woorden die gebruikt worden, de behoefte te horen. Om op die manier de verbinding te kunnen behouden en echt contact met elkaar te maken. Het heeft er ook voor gezorgd dat het contact tussen mij en bepaalde familieleden in de basis is hersteld. Ik weet nu beter hoe ik de verbinding kan blijven aangaan als er sprake is van ruzies en conflicten. De trainingen hebben voor mij enorm bijgedragen aan levensverrijking en het bouwen van relaties.

Geweldloze en Verbindende Communicatie heeft nog weleens een ‘zweverig’ imago. Hoe heb jij de praktische toepasbaarheid ervaren?
Voor mij heeft het een enorme praktische toepasbaarheid gehad en ik heb het juist totaal niet als zweverig ervaren. Je krijgt tijdens de trainingen heel veel oefeningen en handvatten mee waar je echt iets mee kunt in je dagelijkse leven.

De volgende keer gaat Jim nader in hoe hij Geweldloze Communicatie heeft kunnen toepassen in zijn jongerenwerk en het onderzoek dat hij hiervoor voor VINE gaat doen.

Ervaar het zelf
Ben je geïnspireerd geraakt en wil je zelf de kracht van Geweldloze Communicatie ervaren? Neem dan een kijkje bij onze trainingen.

Download brochure

Wil je dat je met plezier en energiek je werk kunt doen? Je team enthousiast en gemotiveerd samenwerkt?Medewerkers en leidinggevenden opgewekt, tevreden en betrokken zijn?

Dan is Verbindende | Geweldloze Communicatie iets voor jouw organisatie!

Neem meteen een kijkje en vraag hieronder de brochure voor professionals & teams aan

Download de gevoelens -en behoeftenlijst

Een lijst met behoeften én gevoelens die aanwezig kunnen zijn als behoeften wel of niet ingevuld worden of zijn. Deze lijst is bedoeld om je woordenkennis over gevoelens en behoeften te verhelderen en te vergroten. Het is bedoeld als een beginpunt om een ieder die dat wenst te ondersteunen bij het proces van de verdieping van zelfontdekking. Daarnaast kan het behulpzaam zijn om begrip en verbinding tussen mensen te vergemakkelijken. 

Openingstijden feestdagen

Nieuwjaarsdag:
Gesloten
Goede Vrijdag:
Gesloten
1e paasdag:
Gesloten
2e Paasdag:
Gesloten
Koningsdag:
Gesloten
Bevrijdingsdag:
Gesloten
Hemelvaartsdag:
Gesloten
1e pinksterdag:
Gesloten
2e pinksterdag:
Gesloten
1e kerstdag:
Gesloten
2e kerstdag:
Gesloten