Hoe wil jij in het leven staan?

Effectief leidinggeven en management is een kwestie van introspectie……

Als je om je heen kijkt, als je leest wat er speelt in de maatschappij, je omgeving, het gezin. Coronavermoeidheid, demonstraties, werkdruk bij de Politie en spanningen in de samenleving….
Als je hoort hoe mensen elkaar aanspreken, in de politiek, binnen organisaties en in je omgeving…. Dan is voor mij een terugkerende reflectievraag: Hoe wil ik in het leven staan? Wat zijn mijn waarden en behoeften die ik wil leven en hoe geef ik hier vorm en inhoud aan? Dit vraagt om introspectie.

Deze vragen stimuleert me om te kijken met nieuw ogen en te luisteren naar mijn binnenwereld en hoe dit zich verhoudt met de buitenwereld.
Hoe voel ik me, ben ik nog in lijn met mezelf en ervaar ik nog rust in mijn leven die ik nodig heb?
Niet voor niets is de eerste stap in Verbindende Communicatie het proces van zelfverbinding.

Ik vertaal dit als:

  • Weten waar je vandaan komt en wat je vertrekpunt is.
  • Helderheid creëren welke behoeften voor mij essentieel zijn in het contact met mezelf en met anderen en mijn omgeving.
  • Mijn top 7 leven en hoe organiseer ik mezelf dat mijn leven in lijn is met deze behoeften.

Voor mij gaat dit ook over Persoonlijk leiderschap. Ten diepste gaat dit over fundamentele zelfbepaling en besluiten nemen,  keuzes maken vanuit bewustzijn en in verbinding met behoeften.
Keuzes waarvan je aan de ene kant weet waar je naartoe wil gaan en tegelijkertijd niet zeker weet waarvoor je eigenlijk kiest en wat het je zal kosten. Herken je dit? 

Hoeveel adviezen en coaches je ook gehad hebt, springen doe je helemaal zelf, zonder enige garantie. Dit verwijst naar de driehoek DURF, EENZAAMHEID en ONZEKERHEID. Zegt Menno de Bree, de meeste van deze 3 is onzekerheid. Hoe ga je hiermee om?

Een handige oefening die ik zelf doe en anderen leer in de trainingen Verbindende Communicatie voor professionals is

DE WEEGSCHAAL

  • START: teken een  weegschaal kant A en kant B
  • BEHOEFTEN: definieer welke behoeften worden vervuld als je JA zegt tegen kant A en welke  behoeften vervuld worden  als je JA zegt tegen kant B. 
  • WEGEN: ‘weeg’ dan welke behoeften essentieel zijn aan kant A en B. Het helpt als je je voorstelt dat je bij kant A de behoeften in de linkerhand hebt en kant B de behoeften in je rechterhand. Voel dan welke zwaarder ‘wegen’.
  • DARE to DREAM: stel je vervolgens voor in de ideale wereld, dat de essentiële behoeften van beide kanten vervuld kunnen worden. Beeld dit helemaal in. En breng beide handen richting je hart.
  • CO – CREËREN: wat komt er dan in je op aan mogelijke strategieën?
  • KEUZE: wat ga je nu doen en neem een besluit.

Wellicht helpt dit om meer gefundeerde keuzes te maken en met vertrouwen besluiten te nemen in 2022!

Download brochure

Wil je dat je met plezier en energiek je werk kunt doen? Je team enthousiast en gemotiveerd samenwerkt?Medewerkers en leidinggevenden opgewekt, tevreden en betrokken zijn?

Dan is Verbindende | Geweldloze Communicatie iets voor jouw organisatie!

Neem meteen een kijkje en vraag hieronder de brochure voor professionals & teams aan

Download brochure

Een lijst met behoeften én gevoelens die aanwezig kunnen zijn als behoeften wel of niet ingevuld worden of zijn. Deze lijst is bedoeld om je woordenkennis over gevoelens en behoeften te verhelderen en te vergroten. Het is bedoeld als een beginpunt om een ieder die dat wenst te ondersteunen bij het proces van de verdieping van zelfontdekking. Daarnaast kan het behulpzaam zijn om begrip en verbinding tussen mensen te vergemakkelijken. 

Openingstijden feestdagen

Nieuwjaarsdag:
Gesloten
Goede Vrijdag:
Gesloten
1e paasdag:
Gesloten
2e Paasdag:
Gesloten
Koningsdag:
Gesloten
Bevrijdingsdag:
Gesloten
Hemelvaartsdag:
Gesloten
1e pinksterdag:
Gesloten
2e pinksterdag:
Gesloten
1e kerstdag:
Gesloten
2e kerstdag:
Gesloten