Leiderschapstraining voor betere leiderschapsvaardigheden

Leiderschapstraining voor betere leiderschaps
vaardigheden

Zoekt u naar effectieve methoden om uw leiderschapsvaardigheden te versterken, fundamenteel uw leiderschap vorm te geven en/of uw team beter te leiden? Onze leiderschapstrainingen bieden de sleutel tot succesvol leiderschap in zowel professionele als persoonlijke contexten. Onze trainingen zijn speciaal ontworpen om u de vaardigheden bij te brengen die nodig zijn voor effectief leiderschap, waaronder het nemen van verantwoordelijkheid, het inspireren van anderen en het ontwikkelen van een strategische visie.

Door deel te nemen aan onze leiderschapstraining, ontdekt u hoe u uw kwaliteiten als leider kunt verbeteren en toepassen, wat leidt tot meetbare verbeteringen in uw organisatie en teamdynamiek.

Bent u klaar om een effectievere, verbindende en mensgerichte leider te worden? Schrijf u dan in voor onze leiderschapstraining. Uw team en uw organisatie zullen de vruchten plukken van uw nieuwe vaardigheden en inzichten.

Leiderschapstraining aan de hand van verbindende communicatie

Communicatie vormt de kern van effectief werken. In onze leiderschapstraining richten we ons op verbindende communicatie, een benadering die empathie en open dialoog bevordert. Door deze technieken te beheersen, leert u hoe u effectief kunt luisteren, constructieve feedback kunt geven en conflicten op een gezonde manier kunt oplossen met een sterkere teamdynamiek en een positieve werkcultuur tot gevolg.

Voor wie is deze leiderschapstraining?

 Deze training is voor leiders die:

  • Hun verbindende communicatievaardigheden effectief willen verbeteren.
  • Een gezonde, positieve en productieve werkcultuur willen bevorderen.
  • Persoonlijke groei en professionele ontwikkeling
  • Streven naar het ontwikkelen van een dieper begrip van hun team en hun behoeften

 

Deze training gaat over het inspireren van anderen om hun beste zelf te zijn. Met deze training krijgt u de tools en inzichten die nodig zijn om dit te bereiken. U leert hoe u effectief kunt communiceren, verbinding kunt maken met uw team en een omgeving kunt creëren waarin iedereen kan bloeien. Meld u vandaag nog aan!

Ontdek de kracht van verbindend communiceren

In onze trainingen staat één essentiële methodiek centraal: geweldloos communiceren. U leert hoe u effectief en verbindend kunt communiceren, luisteren en reageren om een sterke, cohesieve teamgeest te bouwen. Verbinding is meer dan alleen woorden; het is echt contact en persoonlijke aandacht, empathie tonen en handelen vanuit inzicht en bewuste keuzes.

Welke leiderschapstrainingen zijn er?

  • De ‘Intensive voor Professionals’ is een dynamische trainingsreeks die zich richt op de ontwikkeling van effectieve communicatie- en vaardigheden. Deze reeks bestaat uit drie modules. Module 1, een training van 2 dagen, legt de basis van Verbindende ofwel Geweldloze Communicatie. Deelnemers leren hier hoe ze op een effectieve en empathische manier kunnen communiceren in professionele settings. Module 2, een eendaagse training genaamd ‘Van LEIDEN naar LUISTEREN’, is gericht op het verbeteren van luistervaardigheden en het begrijpen van de cruciale rol van luisteren in een dialoog in leiderschap. In Module 3 ‘Van anderen AANSPREKEN naar mezelf UITSPREKEN’, die ook één dag duurt, focussen deelnemers op zelfexpressie en het effectief aanspreken van anderen en feedback geven.

  • ‘Het ‘Nieuwe’ Leiderschap’ is een innovatief trainingsprogramma van 8 dagen gericht op het ontwikkelen van modern managen in diverse organisatorische structuren. Dit programma is beschikbaar voor open inschrijving, teams, individuele medewerkers en interim-managers. Voor teams biedt de in-company training op maat gemaakte oplossingen die zelfsturing en effectieve teamdynamiek bevorderen. Individuele medewerkers kunnen hun kennis verdiepen en persoonlijke rust vinden door de unieke benaderingen die de training biedt. Interim-managers krijgen inzichten die bijdragen aan effectief situationeel leiderschap.

Ontdek uw potentieel met VINE leiderschap training

Bij VINE Instituut voor Verbindende Communicatie neemt u deel aan een proces waarbij u de vaardigheden en kennis verwerft die nodig is om effectief leiding te geven aan anderen. Het stelt u in staat om uw persoonlijk potentieel te ontdekken en te vergroten, terwijl u leert hoe u anderen kunt inspireren en motiveren om hun doelen te bereiken. Bent u al een ervaren leider of begint u net met uw leidinggevende carrière? VINE Instituut voor Verbindende Communicatie biedt waardevolle inzichten en tools die u kunnen helpen slagen.

Kan ik baat hebben bij leiderschapstraining, zelfs als ik al ervaring heb als leider?

Absoluut! Deze training is waardevol voor alle leiders, ongeacht hun ervaringsniveau. Het biedt nieuwe inzichten, vaardigheden en tools die u kunnen helpen uw verbindend leiderschapspotentieel verder te ontwikkelen en uw impact te vergroten. Zelfs voor ervaren leiders is het essentieel om te blijven leren en groeien.

De voordelen van leiderschapstraining

Tijdens onze effectieve leiderschapstraining, leert u hoe u uw eigen unieke leiderschapsstijl en verbindend vermogen kunt identificeren en ontwikkelen. Persoonlijk leiderschap speelt daarin een belangrijke rol. Dit omvat het ontdekken van uw persoonlijke waarden, sterke punten en de manier waarop u deze kunt inzetten om een positieve impact te hebben op uw team en organisatie.

Het ontwikkelen van leiderschapsvaardigheden omvat een inspirerende leider worden. Een goede leider moet in staat zijn om effectief én constructief te communiceren met de teamleden. Leiderschap training helpt u bij het ontwikkelen van uw communicatievaardigheden, zodat u duidelijk en assertief kunt spreken. U leert ook actief te luisteren naar anderen, en u krijgt helder inzicht in WAAROM mensen doen WAT ze doen, wat belangrijk is voor een succesvolle samenwerking en het opbouwen van vertrouwen.

Betere besluitvorming

Leiders worden vaak geconfronteerd met complexe uitdagingen waarbij snelheid en doordachte beslissingen nemen belangrijk is. Leiderschap trainingen geven u de tools en technieken die nodig zijn om weloverwogen beslissingen te nemen. U leert hoe u problemen kunt analyseren, verschillende perspectieven kunt overwegen en vlot effectieve en breed gedragen oplossingen kunt vinden door co-creatie.

Effectief teammanagement

Een leider is zo goed als zijn team. Deze training helpt u bij het ontwikkelen van de vaardigheden die nodig zijn om een team te motiveren, te inspireren en te begeleiden. U leert hoe u de sterke punten van uw teamleden kunt benutten en een positieve en veilige teamcultuur kunt creëren waarin iedereen gemotiveerd en betrokken is.

Investeren in uw eigen leiderschap is een investering in uzelf en uw toekomstige succes als leider. Door effectieve communicatie, verbeterde besluitvorming en teammanagementvaardigheden te ontwikkelen, kunt u uitgroeien tot een inspirerende en invloedrijke leider.

Persoonlijke groei en zelfinzicht

Deze training biedt u de mogelijkheid om uzelf beter te leren kennen en uw persoonlijke groei te bevorderen. U zult inzicht krijgen in uw sterke punten en ontwikkelingsgebieden, wat u zal helpen uw leiderschapsvaardigheden verder te verbeteren. Ook leert u hoe u met stress en tegenslagen om kunt gaan, zodat u veerkrachtiger en zelfverzekerder wordt in uw rol als leider.

Onze leiderschap trainingen omvatten ook elementen van zelfreflectie en zelfbewustzijn. Deelnemers worden aangemoedigd om hun eigen gedrag en de impact ervan op anderen te onderzoeken. Dit helpt bij het ontwikkelen van een meer authentieke en responsieve leiderschapsstijl. We behandelen ook het belang van veerkracht en hoe u deze kunt ontwikkelen om effectief om te gaan met uitdagingen en veranderingen in de zakelijke omgeving.

Wat maakt een effectieve leider?

Een effectieve leider is iemand die anderen kan inspireren en motiveren, doelen kan stellen en deze kan bereiken, en effectief kan communiceren met zijn teamleden. Een goede leider heeft ook een sterke ethiek en integriteit, en is in staat om mensen te ondersteunen en te begeleiden bij hun persoonlijke en professionele groei. Leiderschapstraining kan u helpen deze vaardigheden verder te ontwikkelen en uw eigen effectiviteit en verbindend vermogen als leider te vergroten.

Het nemen van de beslissing om deel te nemen aan leiderschap training is de eerste stap naar het versterken van uw persoonlijk leiderschap. Door te investeren in uw eigen groei en ontwikkeling, kunt u uw vaardigheden verbeteren en succesvol zijn in uw rol als leider. Start vandaag nog en zet de eerste stap richting een betere toekomst als leider.

Module 1 | 2 dagen 

Basis Verbindende | Geweldloze Communicatie

Module 2 | 1 dag

Van LEIDEN naar LUISTEREN
De ‘olie’ in de dialoog

Module 3 | 1 dag

Van anderen AANSPREKEN naar mezelf UITSPREKEN

Teams
in-company

“Door het maatwerk van de in-company trainingen hebben we nu zelfsturende teams.”

Medewerkers
(individueel)

“Ik heb mijn leiderschap kunnen verdiepen en heb nu meer rust op persoonlijk vlak.”

Interim
managers

“Met situationeel leiderschap heb ik iedereen meegekregen op weg naar succes.”

Download brochure

Wil je dat je met plezier en energiek je werk kunt doen? Je team enthousiast en gemotiveerd samenwerkt?Medewerkers en leidinggevenden opgewekt, tevreden en betrokken zijn?

Dan is Verbindende | Geweldloze Communicatie iets voor jouw organisatie!

Neem meteen een kijkje en vraag hieronder de brochure voor professionals & teams aan

Download de gevoelens -en behoeftenlijst

Een lijst met behoeften én gevoelens die aanwezig kunnen zijn als behoeften wel of niet ingevuld worden of zijn. Deze lijst is bedoeld om je woordenkennis over gevoelens en behoeften te verhelderen en te vergroten. Het is bedoeld als een beginpunt om een ieder die dat wenst te ondersteunen bij het proces van de verdieping van zelfontdekking. Daarnaast kan het behulpzaam zijn om begrip en verbinding tussen mensen te vergemakkelijken. 

Openingstijden feestdagen

Nieuwjaarsdag:
Gesloten
Goede Vrijdag:
Gesloten
1e paasdag:
Gesloten
2e Paasdag:
Gesloten
Koningsdag:
Gesloten
Bevrijdingsdag:
Gesloten
Hemelvaartsdag:
Gesloten
1e pinksterdag:
Gesloten
2e pinksterdag:
Gesloten
1e kerstdag:
Gesloten
2e kerstdag:
Gesloten