LEVEN VANUIT COMPASSIE & THUISKOMEN IN JEZELF

KERST. Een bijzondere periode bij uitstek geschikt voor reflectie.

Wat betekent verbinding voor jou in deze tijd? Ervaar je in deze tijd wellicht meer ruimte en empathie voor jezelf en voor mensen om je heen?
Afgelopen jaar heb ik in verschillende trainingen het onderwerp ‘van REACTIE naar RESPONS’ naar voren gebracht. Met Verbindende Communicatie leer je stap voor stap om te reageren vanuit een bewuste respons in plaats van een automatisch reactiepatroon. Dit vraagt om te herkennen wanneer bij jou de rode knop wordt ingedrukt en hoe je hierop reageert.

Als we getriggered raken komt er in ons een kettingreactie op gang. We verliezen onze toegang tot onze basis intelligentie met bijbehorend effect. Naderhand, als we meer tot rust zijn gekomen, bedenk je wellicht dat je liever een meer verbindende RESPONS had willen geven. Als we hierin gevangen zitten raken we de verbinding kwijt met onszelf. We zijn uit verbinding met onze behoeften en vergeten onze empathische en kwetsbare kant. We identificeren ons met onze gedachten en gevoelens.  Mahatma Ghandi vertelde hierover:

Your beliefs become your thoughts, your thoughts become your words,
your words become your actions, your actions become your habits,
your habits become your character and your character becomes your destiny.

Leven vanuit compassie dat is onze natuur, volgens onderzoek van Marshal Rosenberg. Geven vanuit het hart en bijdragen aan levensverrijking van anderen. Bewust vertragen en kiezen in het moment tussen REACTIE en RESPONS. Dit geeft ons de kracht van persoonlijk leiderschap. WAIT, BREATHE, kun je wachten en pauzeren midden in de reactie tot er iets anders opkomt?  Als we dit doen dan veranderen we het mechanisme van onze reactiepatronen. Dan veranderen we de oorzaak waar geweld begint; namelijk als we ons denken tot waarheid verheffen en er geen ruimte meer is voor verschillen.

Geweldloosheid is niet passief maar actief. Geweldloosheid begint bij jezelf, hoe je zelf in de wereld wil staan en hoe je bij wil dragen aan verrijking in het leven van anderen en hiernaar wil handelen. 
In dit bewust zijn ontstaat de kracht om de verandering te zijn die je in de wereld zou willen zien.
Wat is belangrijk voor jou in 2022? En wat heb jij nodig om dit invulling te geven?

Tot slot nemen we je even mee in wat het afgelopen jaar ons heeft gegeven en waar we in komend jaar vol ENERGIE voor gaan. 

We wensen je van HARTe een Kerstperiode toe in verbinding met jezelf en met de mensen om je heen. 

Een hele warme kerstgroet,
Team VINE

Brochure download

Een lijst met behoeften én gevoelens die aanwezig kunnen zijn als behoeften wel of niet ingevuld worden of zijn. Deze lijst is bedoeld om je woordenkennis over gevoelens en behoeften te verhelderen en te vergroten. Het is bedoeld als een beginpunt om een ieder die dat wenst te ondersteunen bij het proces van de verdieping van zelfontdekking. Daarnaast kan het behulpzaam zijn om begrip en verbinding tussen mensen te vergemakkelijken.

Neem meteen een kijkje en vraag hieronder de behoeften en gevoelens lijst aan.

Brochure download

Geweldloze Communicatie draagt bijzonder bij aan rust en onderlinge verbinding. Het verandert onbewust aanvallend en defensief gedrag in inzicht en acceptatie van verschillen. Het leidt tot harmonie tussen mensen. Kiezen voor het aanleren en implementeren van Geweldloze Communicatie in je leven, reikt veel verder dan alleen het gebruik van andere woorden.

Neem meteen een kijkje en vraag hieronder de brochure voor particulieren aan

Brochure download

Wil je dat je met plezier en energiek je werk kunt doen? Je team enthousiast en gemotiveerd samenwerkt?Medewerkers en leidinggevenden opgewekt, tevreden en betrokken zijn?

Dan is Verbindende | Geweldloze Communicatie iets voor jouw organisatie!

Neem meteen een kijkje en vraag hieronder de brochure voor professionals & teams aan