Mentale fitheid van jonge generatie artsen is zorgelijk

Het is zorgelijk gesteld met de jongste generatie artsen. Dit concludeert de VvAA naar aanleiding van hun tweejaarlijkse ‘Quickscan Bezieling‘. Een op de vijf jonge artsen kampt met klachten van burn-out.                                       

Van alle zorgverleners staat de mentale fitheid van de jongste generatie zorgverleners tot 35 jaar, het meest onder druk: ten opzichte van 2017 kregen zij meer last van burn-out-klachten. Zij ervaren de hoogste werkdruk én een stijgende disbalans tussen werk en privé. Deze disbalans vormt een zwaarwegende factor in het veroorzaken van burn-outklachten. 

Opvallend is tegelijkertijd dat het taboe op ondersteuning door een coach het hoogst is onder de jongste generatie, terwijl zij er, van alle leeftijdsgroepen, mogelijk het meest aan zouden kunnen hebben. 

Verbindende Communicatie als sleutel tot goed zorgverlenerschap
VINE realiseert zich dat zorgprofessional zijn, meer vraagt dan alleen inhoudelijke kennis van je vak. Zorg verlenen doet ook iets met jou als mens. De voortdurende veranderingen in de werkinhoud en werkomgeving vragen veel. Je verliest jezelf gemakkelijk uit het oog en tegelijk ben je zelf het belangrijkste instrument. Wij geloven erin dat de sleutel tot goed zorgverlenerschap en meer werkgeluk gelegen is in hoogwaardige verbindingen met de ander én jezelf. 

Daarom trainen en coachen wij professionals en teams in de zorg. Onze training Verbindende Communicatie speciaal voor artsen en psychologen hebben wij ontwikkeld in samenwerking met School for Integrative Medicine & Health en arts, Elles Bindels.  

Aan de slag met je mentale fitheid en werkgeluk?
Ben je arts en wil je aan de slag met je mentale fitheid en werkgeluk? Op onze 
website vind je alles over de training Verbindende Communicatie voor artsen en psychologen. De eerstvolgende training vindt plaats in maart/april 2020. 

 

Download brochure

Wil je dat je met plezier en energiek je werk kunt doen? Je team enthousiast en gemotiveerd samenwerkt?Medewerkers en leidinggevenden opgewekt, tevreden en betrokken zijn?

Dan is Verbindende | Geweldloze Communicatie iets voor jouw organisatie!

Neem meteen een kijkje en vraag hieronder de brochure voor professionals & teams aan

Download de gevoelens -en behoeftenlijst

Een lijst met behoeften én gevoelens die aanwezig kunnen zijn als behoeften wel of niet ingevuld worden of zijn. Deze lijst is bedoeld om je woordenkennis over gevoelens en behoeften te verhelderen en te vergroten. Het is bedoeld als een beginpunt om een ieder die dat wenst te ondersteunen bij het proces van de verdieping van zelfontdekking. Daarnaast kan het behulpzaam zijn om begrip en verbinding tussen mensen te vergemakkelijken. 

Openingstijden feestdagen

Nieuwjaarsdag:
Gesloten
Goede Vrijdag:
Gesloten
1e paasdag:
Gesloten
2e Paasdag:
Gesloten
Koningsdag:
Gesloten
Bevrijdingsdag:
Gesloten
Hemelvaartsdag:
Gesloten
1e pinksterdag:
Gesloten
2e pinksterdag:
Gesloten
1e kerstdag:
Gesloten
2e kerstdag:
Gesloten