Interview met geluksprofessor Patrick van Hees

Tijdens ons event Geluk & Verbinding neemt geluksprofessor Patrick van Hees je mee in het thema geluk. Patrick deed onderzoek naar het thema geluk, naar wat mensen gelukkig maakt én wat ze kan ondersteunen om geluk te ervaren. Wij spraken Patrick en geven je alvast een voorproefje waarom je zijn lezing op 31 oktober niet mag missen!

Patrick, op 31 oktober neem je ons mee in het vergroten van je geluk. Kun je ons een tipje van de sluier oplichten?
“Niet voor iedereen is geluk even makkelijk. Toch blijkt uit wetenschappelijk onderzoek dat je best veel kan doen om je eigen gelukpotentieel optimaal te benutten. Uiteindelijk kun je maar 2 dingen doen om gelukkig te worden en dat is je gedrag aanpassen en je denken. En hier gaan we het de 31e over hebben. Wat zou je nu kunnen aanpassen in je leven en werk? Dit gaan we op een praktische manier doen, zodat je de de deur uitloopt met praktische handvatten die je direct zowel privé als zakelijk kunt toepassen.”

Wat versta je onder geluk?
“Goede vraag. Eigenlijk een combinatie van 2 dingen. Hoe tevreden ben je met je leven als je alles bij elkaar neemt: je werk, relatie, gezondheid, financiën etc? En ten tweede, hoe voel je je op dit moment? Deze 2 elementen samen is de meeteenheid van geluk.”

Is geluk eigenlijk maakbaar? Geluk heb je toch wel of niet?
“Tot op zekere hoogte is geluk zeker maakbaar. Soms zijn er omstandigheden dat het heel moeilijk is om gelukkig te zijn en tegelijkertijd zijn er ook wel dingen die je kunt doen om jouw geluk te beïnvloeden. Het is zeker niet zo dat je passief alleen maar een speelbal bent van je omstandigheden.”

Je geeft aan dat je eigen geluksniveau op een 9,5 ligt? Hoe verklaar je dit?
“Wat ik heel belangrijk vind is ‘practice what you preach’. Ik probeer ook actief de inzichten die ik heb opgedaan uit de gelukswetenschap toe te passen in mijn eigen leven. En natuurlijk heb ook weleens een keer een mindere dag of wat minder fit maar overall ben ik heel tevreden met mijn leven en voel ik me heel goed. En daar ben ik heel erg blij mee. En ik probeer dat ook weer over te dragen aan andere mensen. “

Wat kan Verbindende Communicatie – verbinden met anderen – toevoegen aan geluk?
“Verbinding met mensen is een van de allerbelangrijkste geluksbrengers. Je lichaam en brein reageert op het gevoel dat je oprechte verbinding hebt met andere. Als je leert om meer in verbinding te staan, dan produceert je lichaam zelf direct een aantal gelukshormonen die weer bijdragen aan een mooier leven.”

Kun je een aantal tips geven hoe we op een makkelijke manier ons geluk kunnen vergroten?
“Besteed meer tijd aan andere mensen en plan je eigen oplaadpunten als eerste in je agenda. Want voor veel mensen is gebrek aan voldoende passende oplaadpunten de grootste belemmering voor een gelukkiger leven.”

Waarom mag men jouw lezing op 31 oktober niet missen?
“Ik kan mensen helpen om hun eigen gelukspotentieel, maar ook van mensen in hun omgeving, beter te benutten. En wat zou er nu mooier zijn dan straks gelukkiger de deur uit te gaan dan je bent binnen gekomen? Dat is misschien wel het mooiste resultaat dat je op een event zou kunnen beleven. En je gaat veel leuke mensen ontmoeten waarmee je in verbinding kunt treden.”

Wij hopen met VINE Geluk & Verbinding met elkaar aan te bieden in een vorm van een lezing van Patrick, inspirerende break-out sessies en een heerlijke maaltijd. Dus zien we jou op 31 oktober in Doorn?

Download brochure

Wil je dat je met plezier en energiek je werk kunt doen? Je team enthousiast en gemotiveerd samenwerkt?Medewerkers en leidinggevenden opgewekt, tevreden en betrokken zijn?

Dan is Verbindende | Geweldloze Communicatie iets voor jouw organisatie!

Neem meteen een kijkje en vraag hieronder de brochure voor professionals & teams aan

Download brochure

Een lijst met behoeften én gevoelens die aanwezig kunnen zijn als behoeften wel of niet ingevuld worden of zijn. Deze lijst is bedoeld om je woordenkennis over gevoelens en behoeften te verhelderen en te vergroten. Het is bedoeld als een beginpunt om een ieder die dat wenst te ondersteunen bij het proces van de verdieping van zelfontdekking. Daarnaast kan het behulpzaam zijn om begrip en verbinding tussen mensen te vergemakkelijken. 

Openingstijden feestdagen

Nieuwjaarsdag:
Gesloten
Goede Vrijdag:
Gesloten
1e paasdag:
Gesloten
2e Paasdag:
Gesloten
Koningsdag:
Gesloten
Bevrijdingsdag:
Gesloten
Hemelvaartsdag:
Gesloten
1e pinksterdag:
Gesloten
2e pinksterdag:
Gesloten
1e kerstdag:
Gesloten
2e kerstdag:
Gesloten