Oefenen, oefenen, oefenen: Oefengroepen!

Door het hele land zijn er Oefengroepen in Verbindende | Geweldloze Communicatie. Sommigen zijn betaald (begeleid door een (gecertificeerd) trainer), anderen zijn onbetaald.

Voor elke Oefengroep geldt dat de insteek is om in een ‘veilige’ omgeving (met gelijkgestemden / andere beoefenaars!) Verbindende | Geweldloze Communicatie in de praktijk te brengen en van elkaar te leren.

Om mee te doen ben je al bekend met het gedachtegoed van Marshall Rosenberg (minimaal twee dagen training).

Wil je zelf een Oefengroep opstarten?

Iedereen die een training heeft gevolgd bij VINE kan zich hier aanmelden om een Oefengroep te leiden. Je gegevens worden dan op deze pagina erbij gezet.

Heb je al een bestaande Oefengroep en wil je deze graag op de pagina vermelden? Laat het ons dan ook even weten!

Praktisch

Hoe werkt zo’n Oefengroep?  

De opzet van een Oefengroep verschilt en kan naar eigen inzicht ingevuld worden. Meestal wordt gewerkt aan de hand van het werkboek / boek van Marshall Rosenberg. Ook kan het GROK spel gebruikt worden of eigen oefenvormen / inbreng! Een Oefengroep doe je samen. In gezamenlijkheid dan ook afgestemd worden wat de meest prettige invulling van zo’n bijeenkomst is.  

De bijeenkomsten duren meestal 2-2,5 uur en vinden vaak ’s avonds plaats. Ook kan er online geoefend worden! Via Zoom of Teams.

De Oefengroep organiseer je zelf! VINE vermeldt alleen de Oefengroep op onze website. Aanmeldingen en contact lopen via eigen contactgegevens!

Ben je geïnspireerd? Heb je zin om een Oefengroep te starten?
Neem gerust contact op als je nog vragen hebt!

Oefengroepen

Locatie: Utrecht
Oefengroep: online en zodra het kan op locatie!
Organisator: Gillian Engel
Bereikbaar: gillian.engel@gmail.com

“Eind vorig jaar (2020) heb ik de trainersopleiding Train de trainer Geweldloze Communicatie afgerond. Inmiddels ben ik gestart met het geven van (online) trainingen. Dit doe ik met veel enthousiasme en plezier. Tot mijn verbazing ontdek ik dat het creëren van programma’s mij enorm veel voldoening en inspiratie geeft. Het maken en geven van trainingen én veel oefenen helpen me het gedachtegoed steeds meer eigen te maken en te integreren. Het is mijn diepste wens vanuit helderheid én in verbinding met anderen en mezelf te leven. Het begeleiden van een oefengroep draagt hieraan bij. Ik hoop van harte dat er liefhebbers zijn die samen met mij willen leren, groeien, ontdekken en vooral met veel plezier willen oefenen.”

Scroll naar top