Oefenen, oefenen, oefenen: Oefengroepen!

Door het hele land zijn er Oefengroepen in Verbindende | Geweldloze Communicatie. Sommigen zijn betaald (begeleid door een (gecertificeerd) trainer), anderen zijn onbetaald.

Voor elke Oefengroep geldt dat de insteek is om in een ‘veilige’ omgeving (met gelijkgestemden / andere beoefenaars!) Verbindende | Geweldloze Communicatie in de praktijk te brengen en van elkaar te leren.

Om mee te doen ben je al bekend met het gedachtegoed van Marshall Rosenberg (minimaal twee dagen training).

Wil je zelf een Oefengroep opstarten?

Iedereen die een training heeft gevolgd bij VINE kan zich hier aanmelden om een Oefengroep te leiden. Je gegevens worden dan op deze pagina erbij gezet.

Heb je al een bestaande Oefengroep en wil je deze graag op de pagina vermelden? Laat het ons dan ook even weten!

Praktisch

Hoe werkt zo’n Oefengroep?  

De opzet van een Oefengroep verschilt en kan naar eigen inzicht ingevuld worden. Meestal wordt gewerkt aan de hand van het werkboek / boek van Marshall Rosenberg. Ook kan het GROK spel gebruikt worden of eigen oefenvormen / inbreng! Een Oefengroep doe je samen. In gezamenlijkheid dan ook afgestemd worden wat de meest prettige invulling van zo’n bijeenkomst is.  

De bijeenkomsten duren meestal 2-2,5 uur en vinden vaak ’s avonds plaats. Ook kan er online geoefend worden! Via Zoom of Teams.

De Oefengroep organiseer je zelf! VINE vermeldt alleen de Oefengroep op onze website. Aanmeldingen en contact lopen via eigen contactgegevens!

Ben je geïnspireerd? Heb je zin om een Oefengroep te starten?
Neem gerust contact op als je nog vragen hebt!

Oefengroepen

Locatie: Utrecht
Oefengroep: online en zodra het kan op locatie!
Organisator: Gillian Engel
Bereikbaar: gillian.engel@gmail.com

“Eind vorig jaar (2020) heb ik de trainersopleiding Train de trainer Geweldloze Communicatie afgerond. Inmiddels ben ik gestart met het geven van (online) trainingen. Dit doe ik met veel enthousiasme en plezier. Tot mijn verbazing ontdek ik dat het creëren van programma’s mij enorm veel voldoening en inspiratie geeft. Het maken en geven van trainingen én veel oefenen helpen me het gedachtegoed steeds meer eigen te maken en te integreren. Het is mijn diepste wens vanuit helderheid én in verbinding met anderen en mezelf te leven. Het begeleiden van een oefengroep draagt hieraan bij. Ik hoop van harte dat er liefhebbers zijn die samen met mij willen leren, groeien, ontdekken en vooral met veel plezier willen oefenen.”

Locatie: Doorn/Driebergen
Oefengroep: online en zodra het kan op locatie
Organisator: Mirjam van Zweeden
Bereikbaar: mirjamvanzweeden@gmail.com

Hoe verloopt zo’n avond? We doen als eerste een check-in met een korte meditatieve werkvorm om even de waan van de dag achter ons te laten en naar binnen te keren. Wat leeft er nu? Daarna horen we van elkaar wat we meemaken in het zoeken naar verbinding met onszelf en anderen. We inventariseren welke thema’s of vragen mensen in zouden willen brengen en maken een keuze en volgorde. Daarmee gaan we aan de slag door het thema uit te diepen in een gesprek, door een case uit te spelen, de 5 stappen van verbindende communicatie letterlijk te zetten en hierop te reflecteren of een oefening te doen. We sluiten af met een rondje ‘oogst’: wat leverde deze avond je op, wat neem je mee?

Elke avond is weer een verrassende ervaring die ons raakt en inzicht geeft. Door te beseffen wanneer je uit contact gaat bij triggers en hoe je weer in contact komt. Door te reflecteren op gevoelens en behoeften die opgeroepen worden door lastige situaties en gesprekken,  door ruimte te maken voor empathie voor jezelf en met een giraffenhart je eigen oordelen en die van anderen horen. Een verrijkende ervaring om je eigen kracht én kwetsbaarheid te voelen, te ontdekken wat je helpt om je te laten kennen en hoe je dat uit in verbinding!

Op dit moment is de groep vol maar als je belangstelling hebt kan je dat altijd laten weten, dan neem ik even contact op en kan ik je op een lijst zetten voor als iemand stopt.

Locatie: Den Haag
Oefengroep: op locatie
Organisator: Dienke Baardewijk en Marjoke van Lingen
Bereikbaar: 06 55 728 631 info@marjokevanlingen.com – 06 11 341 016 dienke.vanbaardewijk@gmail.com

Oefengroep voor Geweldloze Communicatie, nu ook in Den Haag. Je kunt oefenen met onderwerpen die jou aangaan, precies dat wat jij wilt leren. Wij willen met deze avonden ruimte geven aan ieders behoefte bijv. behoefte aan blijdschap, geruststelling of vertrouwen. En zoals een deelnemer zegt: ik ken mijn jakhals maar ontdek dat mijn giraf nog veel leuker is!

Wil je vrijblijvend een keer meedoen? Je bent van harte welkom. Voor vragen of aanmelding kun je terecht bij Dienke van Baardewijk en/of Marjoke van Lingen.

 Locatie: Amsterdam
Oefengroep: Op locatie 
Organisator: Carmen Veen
Bereikbaar: carmennia@gmail.com / 06-57366349

Afgelopen zomer heb ik op een inspirerende plek in Frankrijk een verbindende/geweldloze communicatie workshop gedaan en die vond ik zo levensveranderend! Wanneer het mij toelaat wil ik het komende jaar bij VINE starten met het integratiejaar. Voor nu lijkt het mij fijn om de al opgedane kennis te oefenen met gelijkgestemden

Ik wil daarom vanaf januari 2022 een groep starten en met elkaar ‘voelen’ hoe we deze oefenavonden in willen steken. Wat mij betreft ligt het allemaal open, maar ik faciliteer het graag! Mijn voorstel is om 1 x per maand op een doordeweekse avond samen te komen (wanneer mogelijk) afwisselend bij elke deelnemer thuis (in Amsterdam).

Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten en samen verder te groeien in dit mooie proces.

Download brochure

Wil je dat je met plezier en energiek je werk kunt doen? Je team enthousiast en gemotiveerd samenwerkt?Medewerkers en leidinggevenden opgewekt, tevreden en betrokken zijn?

Dan is Verbindende | Geweldloze Communicatie iets voor jouw organisatie!

Neem meteen een kijkje en vraag hieronder de brochure voor professionals & teams aan

Download de gevoelens -en behoeftenlijst

Een lijst met behoeften én gevoelens die aanwezig kunnen zijn als behoeften wel of niet ingevuld worden of zijn. Deze lijst is bedoeld om je woordenkennis over gevoelens en behoeften te verhelderen en te vergroten. Het is bedoeld als een beginpunt om een ieder die dat wenst te ondersteunen bij het proces van de verdieping van zelfontdekking. Daarnaast kan het behulpzaam zijn om begrip en verbinding tussen mensen te vergemakkelijken. 

Openingstijden feestdagen

Nieuwjaarsdag:
Gesloten
Goede Vrijdag:
Gesloten
1e paasdag:
Gesloten
2e Paasdag:
Gesloten
Koningsdag:
Gesloten
Bevrijdingsdag:
Gesloten
Hemelvaartsdag:
Gesloten
1e pinksterdag:
Gesloten
2e pinksterdag:
Gesloten
1e kerstdag:
Gesloten
2e kerstdag:
Gesloten