OEFENING VOOR THUIS | Bewustzijn is waar alles in feite mee begint.

Bewustzijn is waar alles in feite mee begint.

Heb ik in de gaten dat ik oordeel, interpreteer (zelf gedachtes creëer die een ander waarschijnlijk helemaal niet zo bedoelt) of ongevraagd advies geef?

Wat gebeurt er nou als er ruzie, frustratie of onenigheid ontstaat? Waarom raakte ik net zo geprikkeld door de opmerking van mijn collega? Welke behoefte heb ik eigenlijk? Of waarom is mijn kind over de rooie? Heeft ‘ie behoefte aan begrip, autonomie of iets anders?

Sta eens wat vaker stil bij wat er gebeurt in deze bijzondere periode. Maak eens aantekeningen of schrijf een dialoog op. Herken je ‘gewelddadige woorden’ of woorden die de verbinding belemmeren?

We zijn blij met voorbeelden en laten graag zien hoe je in verbinding kunt communiceren. Voorbeelden die we in de volgende nieuwsbrief delen en die ‘vast en zeker’ herkenbaar zullen zijn!

Reacties kun je sturen naar carla@vinetraining.nl

Download brochure

Wil je dat je met plezier en energiek je werk kunt doen? Je team enthousiast en gemotiveerd samenwerkt?Medewerkers en leidinggevenden opgewekt, tevreden en betrokken zijn?

Dan is Verbindende | Geweldloze Communicatie iets voor jouw organisatie!

Neem meteen een kijkje en vraag hieronder de brochure voor professionals & teams aan

Download de gevoelens -en behoeftenlijst

Een lijst met behoeften én gevoelens die aanwezig kunnen zijn als behoeften wel of niet ingevuld worden of zijn. Deze lijst is bedoeld om je woordenkennis over gevoelens en behoeften te verhelderen en te vergroten. Het is bedoeld als een beginpunt om een ieder die dat wenst te ondersteunen bij het proces van de verdieping van zelfontdekking. Daarnaast kan het behulpzaam zijn om begrip en verbinding tussen mensen te vergemakkelijken. 

Openingstijden feestdagen

Nieuwjaarsdag:
Gesloten
Goede Vrijdag:
Gesloten
1e paasdag:
Gesloten
2e Paasdag:
Gesloten
Koningsdag:
Gesloten
Bevrijdingsdag:
Gesloten
Hemelvaartsdag:
Gesloten
1e pinksterdag:
Gesloten
2e pinksterdag:
Gesloten
1e kerstdag:
Gesloten
2e kerstdag:
Gesloten