Conflicthantering en -bemiddeling (module 2) | vervolg 2 daagse

Voor iedereen die de Introductie 2-daagse Conflicthantering en -bemiddeling module 1 heeft gevolgd en alle handvatten wil krijgen om met conflicten om te gaan en/of te bemiddelen in conflicten zoals Marshall Rosenberg dat overal ter wereld met succes toepaste.

Is het je wens om een professionele en positieve inbreng te leveren in het herstel van relaties? Wil je aan de slag om een aantal vaardigheden die je al hebt, uit te breiden en te versterken zodat je ze met groeiend gemak kunt inzetten bij conflicten met en van anderen? Wil je de vaardigheden, interventies en oplossingsmogelijkheden integreren die bij conflicthantering en bemiddeling aan de orde kunnen zijn?

Schrijf je dan in voor de vervolg tweedaagse Conflicthantering en -bemiddeling (module 2) als logisch vervolg op de tweedaagse Introductie Conflicthantering en-bemiddeling (module 1).

Beoordeling deelnemers: 

4.5/5

Eerstvolgende data:

14 en 15 mei 2022

In het kort

Duur: 2 dagen. 
Vooropleiding: 2-daagse Introductie Conflicthantering en -bemiddeling (module 1).
Kosten: € 790,- incl. lunch en koffie / thee.
Zijn er financiële uitdagingen? Neem even contact met ons op voor een mogelijke oplossing.

Vragen?

Deel deze pagina:

Over de opleiding

Over Conflicthantering en –bemiddeling | module 2

Om in jezelf de stevigheid te creëren die belangrijk, zo niet noodzakelijk, is om overeind te blijven in je eigen conflicten of als bemiddelaar in de conflicten van anderen wil je graag over alle vaardigheden beschikken die daarbij nodig zijn. Daarbij maak je ook stappen naar binnen, naar jezelf. Je ervaart dat zelfverbinding en stevige verankering in jezelf fundamenteel zijn om de verbinding met anderen en de omgeving te kunnen blijven maken. Met de handvatten en praktijkoefeningen uit dit blok ontstaat bij jou het zelfvertrouwen om werkelijk bij te kunnen dragen aan herstel van verbinding.

Je bent betrokken bij gesprekken tussen anderen waarbij mensen elkaar met moeite of helemaal niet lijken te begrijpen. Gesprekken waarin beiden gelijk menen te hebben en weinig bereid zijn op zoek te gaan naar oplossingen waarbij ieders behoeften er toe doen. Je vingers jeuken om bij dat soort gesprekken jouw verbindende vaardigheden in te zetten.

Is het je wens om een professionele en positieve inbreng te leveren in het herstel van relaties? Wil je aan de slag om een aantal vaardigheden die je al hebt, uit te breiden en te versterken zodat je ze met groeiend gemak kunt inzetten bij conflicten met en van anderen?

Voor iedereen die verder wil groeien na de Introductie Conflicthantering en -bemiddeling module 1  om zo te leren omgaan met en bemiddelen in conflicten.
De volgende onderwerpen worden behandeld en uitgebreid praktisch geoefend:
 • De basis, ook wel het twee fasen-vijfstappen model genoemd.
 • Alle negen specifieke bemiddelaarsvaardigheden.
 • Omgaan met triggers.
 • Te allen tijde met jezelf in verbinding blijven.
 • Het vijandbeeldproces als vorm van pré-mediation
Daarnaast worden oefengroepjes samengesteld om, buiten de trainingsdagen om, te oefenen met de aangereikte vaardigheden.
 • Conflictbemiddeling / mediation: gesprekken benaderen vanuit een mediatorrol.
 • Beheersing van het twee fasen, vijf stappen model alsmede alle negen mediatorvaardigheden bij conflictbemiddeling.
 • Van hard werken naar stevige aanwezigheid: in contact blijven met jezelf én met partijen als mediator.
 • Van meningen naar menselijkheid: verbinding tussen partijen versterken dan wel herstellen met empathie.
 • Van verwachtingen naar verzoeken: uitkomen bij specifieke, wederzijdse, verzoeken en afspraken.

Dit praktijkgerichte programma wordt gefaciliteerd door Sonja van der Meulen en Karen Ras, beiden gerenommeerde, gecertificeerde, trainers uit het VINE Trainerscollectief met vele jaren ervaring in het verzorgen van deze opleiding.

 Maak hier alvast kennis met Karen

 Maak hier alvast kennis met Sonja

 

 • 14 en 15 mei 2022

Brochure ontvangen?

Wij werken onder andere voor

VINE is al ruim 20 jaar een begrip als opleidingsinstituut voor Verbindende | Geweldloze Communicatie. Ons trainersteam bestaat uit bevlogen en ervaren trainers met ieder een eigen specialisme. Alle trainers zijn internationaal CNVC gecertificeerd door het CNVC (Centre for Nonviolent Communication).

VINE staat garant voor kwaliteit, ervaring en diepgang. Door onze persoonlijke benadering voel je je snel vertrouwd en op je gemak.

Onze zeer ruime trainingslocatie midden in de bossen van Doorn is voorzien van alle gemakken. Een heerlijke, gezonde lunch (ook vegetarisch) en uitstekende koffie zijn onderdeel van het arrangement. Twijfel je of deze training geschikt voor je is? Neem dan contact op voor advies.

Contact

Hoe kan ik helpen?
Bel of mail Vicky op:
(030) 215 50 60 
of welkom@vinetraining.nl

VINE Instituut voor Verbindende Communicatie
Tennis- en Businesscenter Heuvelrug
Mariniersweg 3
3941 XK Doorn

Trainingslocaties

CNVC

INFORMATIE EN MAATREGELEN ALS GEVOLG VAN HET CORONAVIRUS

We gaan weer verder met onze LIVE trainingen!

We vinden het belangrijk dat iedereen zich veilig voelt bij VINE. Al onze trainingen en opleidingen vinden plaats volgens de laatste richtlijnen (14/01) van het RIVM.