Opleidingen

Turbo Training Geweldloze Communicatie

Waar loop je tegenaan in communicatie als het écht belangrijk wordt, voor jou, je team en je organisatie? Dit is de kernvraag in deze Turbo Training Geweldloze Communicatie voor organisaties. Een uniek en intensief 2×2-daags programma gericht op organisaties, ondernemers, leidinggevenden, HR-professionals en medewerkers.

De tijdsbelasting wordt zo beperkt mogelijk gehouden. In 2×2 dagen leer je de grondbeginselen van Geweldloze Communicatie toe te passen in een zakelijke omgeving.

De trainingen vinden plaats bij De Baak op landgoed de Horst in Driebergen, bij uitstek dé locatie om te leren hoe geweldloos te communiceren.
Het totale programma omvat 10 dagdelen, exclusief overnachting en inclusief lunch en diner. We trainen vanuit concrete werksituaties.

Turbo training Geweldloze Communicatie

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Basisopleiding

Naast de Turbo Training Geweldloze Communicatie, kun je ook kiezen voor onze welbekende 6-daagse basisopleiding Geweldloze Communicatie. In 3×2 dagen leer je de grondbeginselen van Geweldloze Communicatie en hoe deze toe te passen in je werk en in je persoonlijke leven. De basisopleiding bestaat uit Basistraining Introductie van het modelVerdieping 1: Empathisch luisteren en Verdieping 2: Verbinding in de praktijk.  Deze trainingen worden gegeven aan gemengde groepen, zowel zakelijk als particulier.

Basistraining: Introductie van het model

Leer Verbindend Communiceren met behulp van Geweldloze Communicatie in je werkomgeving. Maak kennis met de bouwstenen en processen. Leer effectief waarnemen. Krijg diepgaand inzicht in miscommunicatie binnen de organisatie en concrete handvatten, hoe te voorkomen.

Verdieping 1: Empathisch luisteren

Je leert te luisteren om te begrijpen in plaats van luisteren om te reageren. Belangen worden duidelijk, weerstand neemt af en escalatie wordt voorkomen. Hierbij leer je, hoe je de belangen van de ander en jezelf centraal zet, rust creëert en écht contact maakt met wat er werkelijk aan de hand is. 

Verdieping 2: Verbinding in de praktijk

Leer effectief de geleerde processen toe te passen. Ontwikkel stevigheid door concreet aan de slag te gaan en veel te oefenen. Zo raak je vertrouwd met empathisch reageren in situaties waarbij emoties een duidelijke rol spelen om te komen tot gezamenlijk gedragen oplossingen.

VINE Basisopleiding Geweldloze Communicatie

Ontvang € 180 korting wanneer je de drie modules als bundel in één keer afneemt. 
Integreer hiermee krachtig de grondbeginselen van Geweldloze Communicatie voor een aantrekkelijke prijs.

Leergangen

Wil je verdere verdieping in Geweldloze Communicatie, kies dan voor een van onze vervolgopleidingen. Deze leergangen bestaan uit opeenvolgende modules met een doorlooptijd van één jaar. Hieronder ons aanbod:

Integratiejaar

Wil je persoonlijk de diepte in met Geweldloze Communicatie en dit blijvend verankeren in je dagelijkse (werk) leven? Meld je dan aan voor het Integratiejaar en maak van Geweldloze Communicatie je tweede natuur.

Het Integratiejaar is bedoeld voor iedereen die zich op persoonlijk en/of professioneel vlak diepgaand wil bekwamen in Geweldloze Communicatie. De duur en de opzet van de opleiding brengen vergaande verdieping, verbreding en verinnerlijking van de stof tot stand. Met als einddoel Geweldloze Communicatie bijna gedachteloos toepassen.

Integratiejaar

Conflictbemiddeling

Conflicten kosten energie. Als we tot over onze oren in een conflict zitten, is het moeilijk om onze verbindende vaardigheden te benutten. Als het lukt om ruimte te creëren rond onze conflicten, komen we uit bij gesprekken vol verrassing, opluchting en bereidheid elkaar tegemoet te komen.

Herken je dit? Heb je al ervaring met Geweldloze of Verbindende communicatie? En wil je concreet aan de slag met een aantal vaardigheden die je helpen (bij conflicten van jezelf en tussen anderen) om te bewegen van verwijdering naar verbinding? Dan is Conflictbemiddeling geknipt voor jou.

Conflictbemiddeling

Train-de-trainer Nonviolent Communication

VINE en Ai-opener organiseren in 2020/2021 voor het twaalfde achtereenvolgende jaar een Train-de-trainer Nonviolent Communication. Deze training is voor iedereen die in contact is met de essentie van NVC, wil bijdragen aan de ontwikkeling van zichzelf en anderen en het proces van NVC wil leven, uitdragen en verder wil verinnerlijken. Doelgroep is iedereen die door training, coaching, lezingen, oefengroepen of anderszins actief wil bijdragen aan vrede in de wereld en het verspreiden van het gedachtegoed van Marshall Rosenberg. Voor deze leergang is een aanbetaling van € 200,= vereist.

Train-de-trainer Nonviolent Communication

Coaching met Geweldloze Communicatie (48 PE-uren / NOBCO)

Wil jij ook graag doordringen tot op de bodem? Het helemaal doordringen tot je gesprekspartner of cliënt kan lastig zijn. Daarom biedt deze ‘post coach’ leergang jou een krachtige leer- en ontwikkelomgeving. Je leert eerst jezelf te doorgronden op diepere niveaus en hoe je dat kan overdragen. Dit stelt je in staat om diepgaande veranderprocessen te stimuleren en begeleiden. De in te zetten interventietechnieken vanuit de theorie van Geweldloze Communicatie krijg je zowel verbaal als visueel en praktisch aangereikt en ondersteunen om de aangereikte kennis zelf te onderzoeken en ervaren. Het leren van elkaar is een natuurlijk gevolg.

Coaching met Geweldloze Communicatie

Teamcoaching met Geweldloze Communicatie

Als teamcoach leer je praktische tools in te zetten afgestemd op het teamniveau en patronen te ontdekken in de communicatie binnen het team. Je sluit aan bij wat betekenisvol is in het hier en nu. Zelforganiserende teams kunnen zo werken aan hun eigen fundament. Het doel is om het leervermogen van het team te vergroten en eigenaarschap te nemen voor de kwaliteit van verbinding en het eigen leerproces.

Teamcoaching met Geweldloze Communicatie

Opfrisdag Geweldloze Communicatie

Heb je eerder een training in Geweldloze Communicatie gevolgd? Ben je niet zozeer op zoek naar verdere verdieping, maar vind je het wel waardevol om het gedachtegoed van Geweldloze Communicatie levend te houden?
Op veler verzoek bieden we speciaal hiervoor de Opfrisdag Geweldloze Communicatie aan. In 1 dag frissen we de theorie achter het model van Geweldloze Communicatie op en ga je verder oefenen op basis van je eigen inbreng.

people-silhouette-during-sunset-853168
Opfrisdag Geweldloze Communicatie

Verbindend Communiceren voor artsen, psychologen en andere zorgprofessionals (10 PE-punten ABAN)

De verbinding met de patiënt, is van wezenlijk belang voor zijn/haar welbevinden en herstel. Communicatie verbindt ons met elkaar en brengt ons in relatie met de ander. Woorden geven aan wat er speelt, is een belangrijk inzicht gevende vaardigheid. Juist in de huidige tijd waarin bruggen worden gebouwd en zoveel in beweging is, is het belangrijk om je bewust te zijn van hoe je communiceert. Deze training is in samenwerking met Amsterdam School for Integrative Medicine & Health.

artsenpsychologen-300px
Verbindend Communiceren voor artsen, psychologen en andere zorgprofessionals

Angst, schuld, schaamte en vergeving

Wil ik nog langer rond blijven lopen met mijn pijn, verdriet en woede, met mijn schuld en schaamte? Wil ik nog langer de gevangene zijn van mijn wraak en haat? Wil ik mijn lichaam blijven verzieken met mijn grieven en wrok? Wanneer je op een van deze vragen ‘nee’ zegt, zeg je ‘ja’ tegen vergeving. Vergeven is een innerlijk proces waarbij je de ander in principe niet nodig hebt. Het is een innerlijk schoonmaakproces dat je doet uit liefde voor jezelf. Je kunt jezelf bevrijden van je wrok, haat, wraak, slachtofferschap, beschuldiging en schuld. Daarbij kun je gevoelens als pijn, verdriet en woede tegenkomen.

13. Support image Angst schuld etc.
Angst, schuld, schaamte en vergeving​

Geweldloos Communiceren met kinderen

Overal waar er mensen samenleven, kunnen conflicten ontstaan, omdat iedere mens nu eenmaal anders is. Een conflict is niet slecht, het kan bijdragen aan persoonlijke groei en kan op een constructieve manier opgelost te worden. De manier waarop conflicten opgelost worden, kan een belangrijke rol spelen in ouder-kindrelaties. Ze kunnen ouder en kind van elkaar verwijderen of dichter bij elkaar brengen.

Geweldloos Communiceren met kinderen

Mijn relatie en ik

Heb je te maken met machteloosheid? Niet gehoord worden/Niet begrepen worden/Geen woorden om je uit te drukken zonder de verbinding te verliezen? Andere knelpunten? Kom, doe mee en draag zelf bij aan de kwaliteit van jouw leven en samenleven. In deze training staan we stil bij de mogelijkheden die er met Verbindende Communicatie zijn om bij te dragen aan een relatie waar je wellicht nog blijer van wordt. Je kunt met zijn tweetjes komen en het is niet per sé nodig.

Mijn relatie en ik

Maatwerk en Incompany

Natuurlijk is het ook mogelijk of voor uw organisatie een training op maat te ontwikkelen, die aansluit bij de specifieke behoefte van uw organisatie. VINE heeft trainingen op maat ontwikkeld en ervaring  in de zakelijke markt, zowel profit als non-profit, en de sectoren zorg en onderwijs in het bijzonder.

Contact

Hoe kan ik helpen?
Bel of mail Vicky op:
(030) 215 50 60 
of welkom@vinetraining.nl

VINE Instituut voor Verbindende Communicatie
Tennis- en Businesscenter Heuvelrug
Mariniersweg 3
3941 XK Doorn

Trainingslocaties

Scroll naar top