Verbinding in de praktijk

Verdieping 2: Verbinding in de praktijk

Hoe ga je concreet aan de slag met Geweldloze Communicatie in jouw dagelijkse praktijk? Hoe blijf je empathisch reageren in meer dramatische situaties als emoties een duidelijke rol spelen? En hoe blijf je in dit soort situaties ‘in verbinding’? Hoe kun je slim en effectief de geleerde processen toepassen in je werk leven?

Na het leggen van een stevige basis in de ‘Basistraining Verbinding in je werk’ en ‘De Verdieping’, heeft deze training van 2 x 1 dag als doel de opgedane kennis door praktisch oefenen te verankeren in het innerlijk. Je raakt vertrouwd met de toepassing van Geweldloze Communicatie en ervaart meer vertrouwen, stevigheid en flow.

In deze opleiding kies je je eigen focus met als doel de opgedane kennis door oefening meer te verankeren in het innerlijk. Om het zelfvertrouwen in de toepassing van Geweldloze Communicatie te optimaliseren werken we met eigen casussen. Doelbewust wordt verdieping gezocht en geoefend met hoe empathisch te blijven in meer dramatische situaties bij bijvoorbeeld boosheid, irritatie of grote teleurstelling. Gebruik je jouw kwetsbaarheid als kracht of niet? Kortom: Hoe blijf je ‘ in verbinding’ zowel met de ander als jezelf als emoties een duidelijke rol spelen. Op deze wijze wordt de toepassing van Geweldloze Communicatie meer vloeiend en stevig in je eigen communicatie stijl.

Deze 2-daagse wordt gegeven aan een gemengde groep (zakelijk en particulier).

Verdieping 2: Verbinding in de praktijk

Leer effectief de geleerde processen toe te passen. Ontwikkel stevigheid door concreet aan de slag te gaan en veel te oefenen. Zo raak je vertrouwd met empathisch reageren in situaties waarbij emoties een duidelijke rol spelen om te komen tot gezamenlijk gedragen oplossingen.

Programma

Het toepassen en oefenen van de 4 bouwstenen en drie processen van Geweldloze Communicatie in een eigen casus: eerlijk uiten, empathie en zelfempathie (interne dialoog) in een gesprek

  • Bekwaam en scherp de vier bouwstenen kunnen inzetten: waarnemen, gevoelens benoemen, behoeften herkennen en benoemen, verzoeken formuleren die bijdragen aan het creëren van verbinding
  • ‘Emergency’ empathie
  • Persoonlijke effectiviteit door en inzichten te vertalen naar eigen praktijk situaties: leidinggeven, coachen, bemiddelen, feedbackgesprekken, besluitvorming…
  • Bewust inzetten van de drie processen: Eerlijk uiten, empathisch luisteren en zelfempathie (interne dialoog).

Jouw resultaten

  • Je oefent lastige gesprekken in een veilige omgeving, dit vergroot je zelfvertrouwen
  • Je leert hoe je weerstand kunt verkleinen en wegnemen
  • Je komt tot gezamenlijk gedragen oplossingen door in te spelen op behoeften
  • Je communiceert verbindend en behaalt hiermee verassend effectieve resultaten!
  • Je kunt patronen doorbreken en actief kiezen om een gesprek anders te laten verlopen

Deze opleiding is voor iedereen die de opgedane kennis wil toepassen in de praktijk en als een tweede natuur wil integreren in zijn dagelijkse werkleven.

Praktische informatie

VINE Basisopleiding Geweldloze Communicatie

Ontvang € 180 korting wanneer je de drie modules als bundel in één keer afneemt. 
Integreer hiermee krachtig de grondbeginselen van Geweldloze Communicatie voor een aantrekkelijke prijs.

Contact

Hoe kan ik helpen?
Bel of mail Vicky op:
(030) 215 50 60 
of welkom@vinetraining.nl

VINE Instituut voor Verbindende Communicatie
Tennis- en Businesscenter Heuvelrug
Mariniersweg 3
3941 XK Doorn

Trainingslocaties

Scroll naar top