Integratiejaar

Het VINE Integratiejaar; sinds 2007 een beproefd succes

Wil je persoonlijk de diepte in met Geweldloze Communicatie en dit blijvend verankeren in je dagelijkse (werk) leven? Meld je dan aan voor het Integratiejaar en maak van Geweldloze Communicatie je tweede natuur.

Een unieke training waarbij de nadruk ligt op jouw ontwikkeling als mens. Dit heeft effect in zowel je persoonlijke leven als je werkleven en zorgt voor rust en balans.

Het Integratiejaar is bedoeld voor iedereen die zich op persoonlijk en/of professioneel vlak diepgaand wil bekwamen in Geweldloze Communicatie. De duur en de opzet van de opleiding brengen vergaande verdieping, verbreding en verinnerlijking van de stof tot stand. Met als einddoel Geweldloze Communicatie bijna gedachteloos toepassen.

De vorm en inhoud van de opleiding nodigen je uit tot het aangaan van een persoonlijk proces. De opleiding is thematisch van opzet en kent een duur van 6 blokken van 2 dagen binnen de looptijd van één jaar. Ervaring leert dat de opzet van het Integratiejaar leidt tot een sterke verankering van de toepassing van Geweldloze Communicatie.

De hoofdthema’s zijn:

 • Kennismaken met de deelnemers én met jezelf. Een begin van het ‘automatiseren’ van Geweldloze Communicatie in je dagelijkse leven
 • Het vergroten van je empathisch vermogen, bewustzijn van je oordelen en bewust worden van je gevoeligheden
 • Omgaan met macht
 • Geweldloze Communicatie en kinderen
 • Het veranderen van vijandbeelden & sociale verandering.
 • Besluitvormingsprocessen op basis van Geweldloze Communicatie toepassen.
 • Geweldloze communicatie in intieme relaties: angstaanjagende eerlijkheid. Gesprekken voeren die je eigenlijk liever uit de weg gaat of ging.

Data:

 • Module 1: 12 en 13 november 2020
 • Module 2: 7 en 8 januari 2021
 • Module 3: 4 en 5 maart 2021
 • Module 4: 20 en 21mei 2021
 • Module 5: 1 en 2 juli 2021
 • Module 6: 2 en 3 september 2021

Het VINE Integratiejaar

Het Integratiejaar is bedoeld voor iedereen die zich op persoonlijk en/of professioneel vlak diepgaand wil bekwamen in Geweldloze Communicatie. De duur en de opzet van de opleiding brengen vergaande verdieping, verbreding en verinnerlijking van de stof tot stand. Met als einddoel Geweldloze Communicatie bijna gedachteloos toepassen.

Deze leergang is ook beschikbaar voor particulieren tegen gereduceerd tarief

Het VINE Integratiejaar

voor particulieren

De groep

De vaste groep deelnemers vormt een belangrijk onderdeel van het Integratiejaar. Ze vormen mede het potentieel van de opleiding, creëren samen met de trainer(s) veiligheid, brengen hun eigen casussen in en hebben tussen de bijeenkomsten door ook een duidelijke rol. Tussen de bijeenkomsten door wordt er met buddy’s gewerkt aan specifieke onderwerpen. 

Programma en inhoud

De opleiding bestaat uit 6 blokken, exclusief diner en overnachting, verspreid over een jaar. Elk blok kent een verdiepend thema en borduurt voort op de (leer)ervaringen die zijn opgedaan in het voorgaande blok. Tijdens elk blok ontvang je handvatten voor de integratie van het geleerde in de diverse aspecten van je leven en je werk

Voor wie

Voor iedereen die na het volgen van de Basisopleiding ‘de Introductie’ en ‘de Verdieping’  (en eventueel Verdieping II)  vergaande en persoonlijke verdieping in Geweldloze / Verbindende Communicatie zoekt en dit wil integreren en verankeren in zijn dagelijkse werk en/of leven.

Contact

Hoe kan ik helpen?
Bel of mail Vicky op:
(030) 215 50 60 
of welkom@vinetraining.nl

VINE Instituut voor Verbindende Communicatie
Tennis- en Businesscenter Heuvelrug
Mariniersweg 3
3941 XK Doorn

Trainingslocaties

Scroll naar top