Angst, schuld, schaamte en vergeving

Vrij worden en jezelf bevrijden van angst, schuld en schaamte

Waar komt het toch vandaan, die angst door anderen beoordeeld/veroordeeld te worden? Dat we ons schuldig voelen en ons schamen? We gaan twee dagen aan de slag met deze drie ‘spoken’, die jouw leven kunnen verzuren en geven handvatten voor oplossingen die je weer energie en plezier geven. Veel oefenen en doen!

Vergeven is het loslaten van alle hoop op een beter verleden
Vergeven is een innerlijk proces waarbij je de ander in principe niet nodig hebt. Het is een innerlijk schoonmaakproces dat je doet uit liefde voor jezelf. Je kunt jezelf bevrijden van je wrok, haat, wraak, slachtofferschap, beschuldiging en schuld. Daarbij kun je gevoelens als pijn, verdriet en woede tegenkomen.

De vraag die je jezelf kunt stellen
Wil ik nog langer rond blijven lopen met mijn pijn, verdriet en woede, met mijn schuld en schaamte? Wil ik nog langer de gevangene zijn van mijn wraak en haat? Wil ik mijn lichaam blijven verzieken met mijn grieven en wrok? Wanneer je op een van deze vragen ‘nee’ zegt, zeg je ‘ja’ tegen vergeving.

Trainer Willem Glaudemans zal zijn actuele vergevingsmodel laten zien en ervaren. Het is geïnspireerd op het gedachtegoed van Een cursus in wonderen. We gaan ook oefenen met zowel vergeving als zelfvergeving.

Angst, schuld, schaamte en vergeving

Vergeving gaat over jou en niet over de ander, al lijkt het zo dat je ‘de ander moet vergeven’ en ‘de relatie moet herstellen’. Maar als je erop wacht tot de ander eerst excuses aanbiedt, spijt betuigt of zijn houding verandert, dan kun je meestal lang wachten.

Particulier? Klik hier! 

Programma

Dag 1: Angst, schuld en schaamte

  • Inzicht in diepe onvervulde kern behoeften die geraakt zijn en uitzicht in bevrijdende strategieën die je leven verrijken.
  • Expert trainer: Jan van Koert 

Dag 2: De bevrijding door Vergeving

  • Vergeving, hoe doe je dat? Een dag voor en over jezelf en het innerlijke vergevingsproces. In het laten gaan van verwachtingen en jezelf vrij maken van energievretende denkpatronen.
  • Expert trainers: Willem Glaudemans en Jan van Koert

Gewenste vooropleiding

4 dagen vooropleiding door een gecertificeerde trainer. Heb je een andere vooropleiding? Neem dan gerust contact met ons op welkom@vinetraining.nl

Over de trainer

Willem Glaudemans (1954) was werkzaam als vertaler o.a. van De Nag Hammadi-geschriftenen Een cursus in wonderen. Hij geeft regelmatig lezingen, cursussen, workshops en trainingen over vergeving, de Cursus, levensmissie en levensschouw, en de overgangstijd waarin wij leven. Zie voor alle activiteiten zijn website www.willemglaudemans.nl).

Contact

Hoe kan ik helpen?
Bel of mail Vicky op:
(030) 215 50 60 
of welkom@vinetraining.nl

VINE Instituut voor Verbindende Communicatie
Tennis- en Businesscenter Heuvelrug
Mariniersweg 3
3941 XK Doorn

Trainingslocaties

Scroll naar top