Herstelgesprekken | 4 daagse (2x2)

Een twee keer tweedaagse training die in de kern gericht is op het voeren en ondersteunen van gesprekken die gaan over het begeleiden van conflictpartners in de oplossing van eventueel aangebrachte emotionele pijn en/of andere, onbedoelde, gevolgen van wat we gedaan hebben.

Wil jij leren hoe je vanuit innerlijke vrede en ‘verankerd zijn in jezelf’ kan bijdragen om, in een conflictsituatie ontstane (emotionele) schade te herstellen? Wil je leren om op empathische wijze jezelf en anderen terug te brengen naar verbinding en ze daar zoveel mogelijk te houden?

Schrijf je dan in voor deze vierdaagse opleiding Herstelgesprekken en maak kennis met en praktiseer de vaardigheden die je helpen bij conflicten van jezelf en tussen anderen, om te bewegen van verwijdering naar langdurige oplossingen vinden.

Deze vierdaagse opleiding Herstelgesprekken maakt deel uit van de leergang Conflicthantering en -bemiddeling.

Voordat je begint aan deze vierdaagse, heb je vier dagen Conflicthantering en –bemiddeling (blok 1 en 2) afgerond.

Beoordeling deelnemers: 

4.5/5

In het kort

Duur: 4 dagen. 
Vooropleiding: 4 dagen Conflicthantering en -bemiddeling (blok 1 en 2).
Kosten: € 790,- incl. lunch en koffie / thee.
Zijn er financiële uitdagingen? Neem even contact met ons op voor een mogelijke oplossing.

Vragen?

Over de opleiding

Alles wat we zeggen of doen, is een uiting van een behoefte. Die behoeften delen we als mens. We verschillen in de keuzes die we maken om behoeften in te vullen. Conflicten doen zich voor op het niveau van die keuzes, de hele dag door. We zeggen en doen dingen, om er vervolgens achter te komen dat onze woorden en daden allerlei onbedoelde gevolgen hebben. En als we gewend zijn te denken en praten in termen van wie de schuld heeft, wie gelijk heeft en hoe het hoort, is de kans groot dat we elkaar niet werkelijk horen en zien. Zo ontstaan oud zeer, wrok, schuld, schaamte en andere drempels tot verbinding in en tussen mensen.

Herken je dit? Misschien ken je situaties waarbij je iets gedaan hebt waarvan je spijt hebt of die iemand anders je kwalijk neemt. Situaties die heel lastig bespreekbaar zijn, omdat een gesprek met de snelheid van het licht terechtkomt in boosheid, schaamte, verdriet en/of angst. En dan vooral gaat over wie de schuld had, over wie gelijk heeft. Of misschien ben je betrokken bij gesprekken tussen anderen bij wie dit speelt. Als partner, als ouder, als collega of als mediator bijvoorbeeld. Hoe ondersteun en voer je een gesprek zodat er werkelijk ruimte ontstaat voor erkenning van wat gebeurd is en voor herstel van eventuele in de relatie ontstane (emotionele) schade?

Als dat je bezighoudt en je hebt eerder Conflicthantering en –bemiddeling (blok 1 en 2  gevolgd, dan is deze training geknipt voor jou! Schrijf je hier in!

Over de vierdaagse Herstelgesprekken

In dit blok wordt het geleerde, en met elkaar geoefende, materiaal uit de eerste vier dagen Conflicthantering en -bemiddeling gebruikt als basis voor het begeleiden van de conflictpartners in het vinden van ‘oplossingen’ voor opgelopen, al dan niet emotionele, schade.

Deze opleiding Herstelgesprekken stelt jou in staat om, ook als je zelf deel uitmaakt van het conflict, alle facetten van het bemiddelingsproces te begeleiden en tot oplossingen te komen die door beide partijen gedragen worden. Hierdoor wordt de kans op het opnieuw oplaaien van een conflict met grote waarschijnlijkheid voorkomen.

Aan de orde komen onder meer:

 • Innerlijke en inter-persoonlijke conflictbemiddeling.
 • Innerlijk vijandbeeldproces.
 • Heling en verzoening.

Herstelgesprekken als onderdeel van de leergang Conflicthantering en –bemiddeling

Deze opleiding Herstelgesprekken van twee keer twee dagen, maakt deel uit van de leergang Conflicthantering en –bemiddeling.

De leergang Conflicthantering en -bemiddeling bestaat uit de volgende onderdelen, die samen een stevig fundament bieden en een kans om uit te groeien tot de leider die je wilt zijn. 

 1. Introductie Conflicthantering en -bemiddeling, blok 1 | 2 daagse
 2. Conflicthantering en -bemiddeling, blok 2 | 2-daagse

  >> Nadat je Conflicthantering en -bemiddeling (blok 1 en 2) hebt afgerond, kun je verder met:

Je integreert hiermee krachtig de vaardigheden, interventies en oplossingsmogelijkheden die bij conflicthantering en bemiddeling aan de orde kunnen zijn. Het geheel wordt benaderd vanuit het gedachtegoed van Marshall Rosenberg.

Je kunt je ook per onderdeel inschrijven. Om Herstelgesprekken en Bemiddelen bij groepsbesluitvorming te kunnen volgen, zijn de vier dagen Conflicthantering en -bemiddeling (blok 1 en 2) noodzakelijk als basis.

Voor iedereen die zich verder wil bekwamen in het omgaan met en bemiddelen in conflicten.

Heb je al ervaring opgedaan in blok 1 en 2 van de leergang? En wil je concreet aan de slag met een aantal vaardigheden die je helpen om bij conflicten van jezelf (en tussen anderen) bij te dragen aan heling en verzoening waardoor het relatieherstel als het ware verankerd kan worden?

 Schrijf je dan in voor deze vierdaagse Herstelgesprekken!

De volgende onderwerpen worden behandeld en uitgebreid praktisch geoefend:

 • Verankeren van de basis, ook wel het twee fasen-vijfstappen model genoemd.
 • Verankeren van de negen specifieke bemiddelaarsvaardigheden.
 • Omgaan met triggers.
 • Met jezelf in verbinding blijven.
 • Het vijandbeeldproces.
 • Een ander zicht op vergeving.
 • Heling en verzoening.

 

Daarnaast worden oefengroepjes samengesteld om, buiten de trainingsdagen om, te oefenen met de aangereikte vaardigheden.

 • Conflicthantering en -bemiddeling: gesprekken voeren / begeleiden als mediator bij heling van emotionele pijn en verzoening.
 • Van hard werken naar stevige aanwezigheid: in contact blijven met jezelf om in contact te kunnen blijven met de ander.
 • Vaardigheden verdiepen: aanscherpen van negen mediatorvaardigheden.
 • Van spijt naar stilte: zelf zaken rechtzetten met een ander (interpersoonlijk).
 • Herstelgesprekken ondersteunen tussen anderen.
 • Van mooie intenties naar concrete verzoeken: specifieke acties gericht op herstel en onderlinge rust in de toekomst.
  • Inloop vanaf 9.30 uur, aanvang 10.00 uur en einde 17.00 uur incl. lunch.
  • Locatie: VINE trainingslocatie in het Tennis- en Businesscenter Heuvelrug in Doorn.
  • Adres: Mariniersweg 3, 3941 XK Doorn.
  • Vooropleiding: vier dagen (Introductie) Conflicthantering en -bemiddeling | blok 1 en blok 2.
  • Studiebelasting Herstelgesprekken vierdaagse: ± 24 trainingsuren.
  • Studiebelasting voor de volledige 12 daagse leergang: 110 uur, waarvan 66 contacturen met trainers en 44 oefenuren (niet verplicht).
  • Je ontvangt een officieel CNVC* Certificaat van deelname
   (*Center for Nonviolent Communication).
  • Voor bij het FMN aangesloten mediators worden op verzoek voor blok 1 en 2 samen PE punten aangevraagd.
  • Alle VINE trainingsdagen tellen mee voor het internationale certificeringstraject (CNVC)

Dit praktijkgerichte programma wordt gefaciliteerd door Jan van Koert en Sonja van der Meulen, beiden gerenommeerde, gecertificeerde, trainers uit het VINE Trainerscollectief met vele jaren ervaring in het verzorgen van deze opleiding.

 Maak hier alvast kennis met Jan

 Maak hier alvast kennis met Sonja

 • 9 en 10 april en 29 en 30 april 2020

De 12 daagse leergang Conflicthantering en -bemiddeling bestaat uit de volgende onderdelen: 

 1. Introductie Conflicthantering en -bemiddeling, blok 1 | 2 daagse
 2. Conflicthantering en -bemiddeling, blok 2 | 2-daagse

  >> Nadat je Conflicthantering en -bemiddeling (blok 1 en 2) hebt afgerond, kun je verder met:

Je integreert hiermee krachtig de vaardigheden, interventies en oplossingsmogelijkheden die bij conflicthantering en bemiddeling aan de orde kunnen zijn voor een aantrekkelijke prijs. Ontvang € 10% korting wanneer je de drie blokken als pakket in één keer afneemt. In plaats van € 2370 betaal je € 2150.

Schrijf je hier in voor de 12 daagse leergang Conflicthantering en -bemiddeling!

Brochure ontvangen?

Wij werken onder andere voor

VINE is al ruim 20 jaar een begrip als opleidingsinstituut voor Verbindende | Geweldloze Communicatie. Ons trainersteam bestaat uit bevlogen en ervaren trainers met ieder een eigen specialisme. Alle trainers zijn internationaal CNVC gecertificeerd door het CNVC (Centre for Nonviolent Communication).

VINE staat garant voor kwaliteit, ervaring en diepgang. Door onze persoonlijke benadering voel je je snel vertrouwd en op je gemak.

Onze zeer ruime trainingslocatie midden in de bossen van Doorn is voorzien van alle gemakken. Een heerlijke, gezonde lunch (ook vegetarisch) en uitstekende koffie zijn onderdeel van het arrangement. Twijfel je of deze training geschikt voor je is? Neem dan contact op voor advies.

Contact

Hoe kan ik helpen?
Bel of mail Vicky op:
(030) 215 50 60 
of welkom@vinetraining.nl

VINE Instituut voor Verbindende Communicatie
Tennis- en Businesscenter Heuvelrug
Mariniersweg 3
3941 XK Doorn

Trainingslocaties

Scroll naar top