Over VINE

VINE, Instituut voor Geweldloze en Verbindende Communicatie bestaat uit een trainerscollectief van bevlogen en ervaren trainers met ieder zijn eigen specialismen. Als trainer zijn we allemaal internationaal gecertificeerd door het CNVC (Centre for Nonviolent Communication). Daarnaast is ieder van ons aangesloten bij de vakgroep De Nederlandstalige Communicatiekring.

Dagelijks ervaren wij de enorme kracht en positieve impact van Geweldloze en Verbindende Communicatie om ons heen. In ons eigen leven, maar ook in dat van anderen en in de organisaties die wij trainen en coachen. Het is iedere keer weer prachtig om te zien hoe verbinding deuren opent en bijdraagt aan een wereld waarin iedereen gehoord wordt en ertoe doet. Met als resultaat vrede en harmonie in al onze relaties.

Het ontstaan van VINE
VINE is in 1998 opgericht door Jan van Koert  de nestor onder de Nederlandstalige gecertificeerde trainers in Geweldloze Communicatie. Hij is verbonden aan het Centre for Nonviolent Communication (CNVC) in de Verenigde Staten en heeft een enorme schat aan ervaring, kennis en vaardigheden op het gebied van Verbindende Communicatie. Sinds 2018 heeft Jan het stokje van directeur van VINE doorgegeven en staat het VINE trainerscollectief onder de bezielende leiding van Anja Nekeman.

De missie van VINE
Het is de missie van VINE om de kennis van Geweldloze Communicatie in je leven en Verbindende Communicatie in je werk én de vaardigheid hierin voor een breed publiek mogelijk te maken. Zo wensen we een bijdrage te leveren aan een maatschappij en leefomgeving waarin individuele behoeften van mensen er toe doen. Dit draagt bij aan een hogere mate van welzijn voor mens én organisatie.

Marshall B. Rosenberg | De grondlegger van Nonviolent Communication
De Amerikaanse klinisch psycholoog Dr. Marshall B. Rosenberg (1934-2015) is de grondlegger van het gedachtegoed van Nonviolent Communication (NVC) en schrijver van het gelijknamige boek, in het Nederlands: Geweldloze Communicatie. Hij is oprichter van The Center for Nonviolent Communication (CNVC). Een internationale non-profit organisatie die zich een wereld ten doel stelt waar de behoeften van iedereen op vreedzame wijze worden vervuld. Tevens is hij de ontwerper van het communicatiemodel van Geweldloze Communicatie.

CNVC certificering
Het ontwikkelpad van een CNVC Gecertificeerd trainer is drie tot vijf jaar.

Zes pijlers:

  • Een diep begrip van de GC-processen en bekwame onderwijsvaardigheden, evenals de bereidheid om op al deze gebieden te blijven groeien.
  • Minimaal twee jaar GC-les geven als niet-gecertificeerd trainer, inclusief het leiden van workshops en oefengroepen.
  • Minimaal 50 dagen GC-training gegeven, in de loop van drie tot vijf jaar.
  • Aantoonbare trainingservaringen met ten minste drie verschillende CNVC-gecertificeerde trainers als begeleiding.
  • Een sterke basis in GC-bewustzijn: aantonen door je kijk op sociale verandering, GC-spiritualiteit en deelname aan een GC-gemeenschap.
  • Trainingslogboeken en persoonlijke GC-dagboeken bijhouden om je eigen voortgang en leren in kaart te brengen.

Heel graag stellen wij ons aan je voor. Lees meer over onze specialismen, wat ieder van ons drijft en hoe Geweldloze en Verbindende Communicatie het verschil voor ieder van ons persoonlijk maken.

Contact

VINE Instituut voor Verbindende Communicatie
Tennis- en Businesscenter Heuvelrug
Mariniersweg 3
3941 XK Doorn
Tel: (030) 215 50 60
welkom@vinetraining.nl


KVK: 71305971
BTW: NL858662851B01
IBAN: NL11TRIO0390183407

INFORMATIE EN MAATREGELEN ALS GEVOLG VAN HET CORONAVIRUS

We gaan weer verder met onze LIVE trainingen!

We vinden het belangrijk dat iedereen zich veilig voelt bij VINE. Al onze trainingen en opleidingen vinden plaats volgens de laatste richtlijnen (14/01) van het RIVM.