Elles Bindels
Samenwerkingspartner

‘Je eigen pols blijven voelen’ wanneer je voor anderen zorgt, dat is de uitdaging die ik als arts uit eigen ervaring goed ken. Aandacht voor de vraag hoe je de zorgprofessional kan zijn die je altijd voor ogen had op een manier die zinvol en houdbaar voelt, is in mijn ogen geen luxe, maar noodzaak. Er is soms moed nodig om trouw te blijven aan jezelf in een veeleisende werkcontext. Het gaat vaak over de vraag: Hoe kan ik de dokter/zorgprofessional zijn die ik altijd voor ogen had, op een manier die zinvol en houdbaar blijft voelen? Zodat je vanuit betrokkenheid en met je rijkdom aan ervaringen kunt blijven bijdragen aan zorg voor de ander.

Vanuit begrip voor de uitdagingen waar je in je werk als zorgprofessional mee te maken krijgt en met kennis van de context, begeleid ik individuen en teams naar meer persoonlijke en professionele groei.

Al vanaf mijn coschappen interesseerde ik me sterk voor ook de niet-medische competenties. Ik volgde opleiding in diverse communicatie-, gedrags-, en persoonlijkheidsmodellen. Ik vind een systemische kijk hierbij van groot belang. De basis van mijn aanpak is mede gevoed door het humanistische gedachtegoed, TA en Functional Fluency, de Acceptance and Commitment Therapie (ACT) en de Verbindende (Geweldloze) Communicatie. Mijn werkwijze kenmerkt zich door openheid, creativiteit en afstemming.

Ik houd me naast mijn coaching bezig met het initiëren en ontwikkelen van trainingen op het gebied van effectieve, verbindende communicatie en gedrag, het vergroten van je mentale flexibiliteit en specifiek ook over het omgaan met de impact van incidenten in de zorg en Peer Support.

Brochure download

Een lijst met behoeften én gevoelens die aanwezig kunnen zijn als behoeften wel of niet ingevuld worden of zijn. Deze lijst is bedoeld om je woordenkennis over gevoelens en behoeften te verhelderen en te vergroten. Het is bedoeld als een beginpunt om een ieder die dat wenst te ondersteunen bij het proces van de verdieping van zelfontdekking. Daarnaast kan het behulpzaam zijn om begrip en verbinding tussen mensen te vergemakkelijken.

Neem meteen een kijkje en vraag hieronder de behoeften en gevoelens lijst aan.

Brochure download

Geweldloze Communicatie draagt bijzonder bij aan rust en onderlinge verbinding. Het verandert onbewust aanvallend en defensief gedrag in inzicht en acceptatie van verschillen. Het leidt tot harmonie tussen mensen. Kiezen voor het aanleren en implementeren van Geweldloze Communicatie in je leven, reikt veel verder dan alleen het gebruik van andere woorden.

Neem meteen een kijkje en vraag hieronder de brochure voor particulieren aan

Brochure download

Wil je dat je met plezier en energiek je werk kunt doen? Je team enthousiast en gemotiveerd samenwerkt?Medewerkers en leidinggevenden opgewekt, tevreden en betrokken zijn?

Dan is Verbindende | Geweldloze Communicatie iets voor jouw organisatie!

Neem meteen een kijkje en vraag hieronder de brochure voor professionals & teams aan