Helmie Willems

Trainer

Wat maakt dat je Verbindende Communicatie-trainer bent?
Een collega vroeg mij ooit: ‘Ken jij het boek Geweldloos Communiceren?’ Die woorden raakten al direct een groot verlangen in mij: naar een wereld waarin we elkaar zonder te veroordelen kunnen ontmoeten en elkaar waarderen voor de mensen die we zijn. Na mijn eerste workshop in 2007 heeft het me niet meer losgelaten en meer en meer mijn werk beïnvloed. Inmiddels ben ik dus zelf trainer.

Mijn specialisme en professionele achtergrond
De kern van al mijn activiteiten is mensen in verbinding brengen met hun eigen wijsheid, kracht en plezier in contact. Dat deed ik altijd als docent/trainer in beroepsonderwijs voor volwassenen en als theatermaker met specifieke doelgroepen. Nu doe ik dat nog steeds als trainer en trainingsactrice in onderwijs- en zorgeducatie en bij overheden.

Mijn creatieve achtergrond zorgt ervoor dat ik mijn beste bijdrage lever zodra ik me vrij voel om strakke kaders los te laten en te gebruiken wat er in het moment ontstaat. Ik richt me daarbij op het bevrijden van ons oneindig potentieel door verbinding te maken tussen ‘wat het hoofd vertelt en het lichaam zeggen wil’. Soms breng ik daarbij uitdagende situaties in die het leren prikkelen binnen een veilig leerklimaat, waar ieder individu zoveel als mogelijk tot zijn recht komt en ertoe doet.

Wat heeft Verbindende Communicatie je gebracht?
Verbindende Communicatie heeft me gestimuleerd om compassie in het dagelijkse te leven. Het brengt me licht, lucht en wijsheid, en de praktische ‘handen en voeten’ bij de dagelijkse uitdagingen rond samen werken en leven.

Leren kan ook leuk zijn!

Scroll naar top