Hester Macrander

Trainer
You don’t have to be brilliant. It’s enough to progressively become less stupid.

– Marshall Rosenberg

Wat maakt dat je Verbindende Communicatie-trainer bent?
Conflicten kosten helaas veel tijd en energie, die beter aan inspirerende en opbouwende zaken besteed kunnen worden. Als trainer help ik graag het tij te keren. Stroomlijnen van verbinding lucht niet alleen op, het geeft ook veel wijsheid en daar word ik in ieder geval gelukkig van.

Mijn specialisme en professionele achtergrond
Mijn achtergrond is theaterregisseur, theaterdocent en docent Nederlands. Ik heb jarenlang als podiumartiest op de planken gestaan en me als columnist verdiept in de wereld in het groot en klein. Nu houd ik me vooral bezig met Verbindende Communicatie; als trainer, dagvoorzitter, met lezingen en in mediations.

Graag geef ik incompany trainingen en interactieve lezingen. Het liefst ontwerp ik aanbod op maat, passend bij de vraag. In de wereld van onderwijs, zorg en overheid (non-profit) ben ik goed thuis. Daarnaast geef ik steeds meer trainingen in de profitsector. Mediation is een groeiend specialisme van mij.

Ik sla graag bruggen tussen verschillende werelden. Als voorzitter van de Nederlandstalige Geweldloze Communicatiekring zet ik me in om trainers blijvend te professionaliseren en de bekendheid van Verbindende Communicatie naar de buitenwereld toe te vergroten.

Wat heeft Verbindende Communicatie je gebracht?
Mijn hele leven al ben ik geïnteresseerd in levenskunst. Wat maakt dat we de ene voet voor de andere zetten? Hoe gaan we om met al die zaken die een uitdaging zijn voor ons mens-zijn? Verbindende Communicatie heeft me veel antwoorden gegeven.

Verbindende Communicatie is voor mij veel meer dan communicatie, het is een levenshouding. Levenskunst.

Scroll naar top