Karen Ras

Trainer

Wat maakt dat je Verbindende Communicatie-trainer bent?
In onze veranderende wereld waar communicatie veelal verloopt via de ether, is er steeds minder ruimte om elkaar echt te ontmoeten, oprecht met een ander in contact te zijn. Ik ben Verbindende Communicatie-trainer om meer openheid en verbinding te creëren bij mezelf en anderen. Dat doe ik door te luisteren en aan te sluiten bij wat er leeft. Ik verwonder me over de ruimte die daarmee ontstaat.

Mijn specialisme en professionele achtergrond
Ik werk graag samen met alle mensen die betrokken en aanwezig zijn bij groei en ontwikkeling. Onderwijs is mijn specialisme, van basisschool tot hbo. Lezingen en introductietrainingen kan ik incompany aanbieden of op onze eigen locatie. Ook bied ik maatwerk passend bij de leervraag van een groep of team.

Als docent beeldende vorming en communicatie werk ik op een roc-afdeling Zorg en Welzijn. Wat me de afgelopen jaren is opgevallen: zodra er verbinding ontstaat in de communicatie en er empathie en nabijheid wordt ervaren, komt de groep tot samenwerking en het zelfstandig oplossen van vraagstukken.

Wat heeft Verbindende Communicatie je gebracht?
Door Verbindende Communicatie ben ik in verbinding gekomen met mezelf, met wie ik ben en met wat ik nodig heb. Ik heb helderheid gekregen in waar ik op reageer, waar ik op wil reageren, en hoe ik in verbinding kan blijven met een ander, ook als het moeilijk wordt.

Van harte draag ik bij aan verbinding tussen mensen. Vrede kun je leren!

Scroll naar top