Sonja van der Meulen

Trainer
Voorbij het oordeel van goed en fout is een veld. Ik ontmoet je daar.

– Rumi

Wat maakt dat je Verbindende Communicatie-trainer bent?
Voor mij is deze uitspraak van Rumi waar het gedachtengoed van Marshall Rosenberg voor staat, waar het aan bijdraagt en waar ik als trainer graag aan bijdraag. Zijn gedachtengoed heeft mij zoveel helderheid gebracht en is voor mij zo leven-verrijkend, dat ik dit graag deel met anderen.

Wat ik beoog in en met mijn trainingen is elkaar te ontmoeten, daar waar geen goed of fout is, zodat we elkaar kunnen zien voor wie we werkelijk zijn. Het gaat mij erom dat we elkaar kunnen horen en tot elkaar kunnen spreken van hart tot hart. Het model van Rosenberg geeft vier concrete stappen die daarbij ondersteunen, zodat we in contact kunnen blijven met onszelf en de ander, ook als het lastig wordt.

Mijn specialisme en professionele achtergrond
Ik heb vijfentwintig jaar ervaring als leerkracht Speciaal Basisonderwijs. Daar heb ik van kinderen geleerd hoe ze verlangen naar erkenning, om gehoord en gezien te worden voor wie ze werkelijk zijn. Dit verlangen leeft niet alleen bij hen; ook bij jongeren op het Voortgezet Onderwijs, die ik coach als Ambulant Begeleider Passend Onderwijs. En dit verlangen leeft ook bij alle volwassenen die ik als trainer en als mens ontmoet. Verlangens waar Verbindende Communicatie woorden en invulling aan geeft.

Wat heeft Verbindende Communicatie je gebracht?
Verbindende Communicatie heeft voor mij persoonlijk bijgedragen aan balans in zelfzorg én het kunnen bijdragen aan het welzijn van anderen. Het heeft me onder andere geholpen in het contact met mijn kinderen (door de puberteit heen), met mijn ouders (mijn vader heeft Alzheimer) en vooral met mezelf (niet nóg een burn-out). Diep dankbaar ben ik daarvoor. Dit is voor mij praktische spiritualiteit.

Ik ontmoet je graag in een van de trainingen.

Scroll naar top