Trainer
Voorbij het oordeel van goed en fout is een veld. Ik ontmoet je daar.

– Rumi

Wat maakt dat je Verbindende Communicatie-trainer bent?
Voor mij is deze uitspraak van Rumi waar het gedachtengoed van Marshall Rosenberg voor staat, waar het aan bijdraagt en waar ik als trainer graag aan bijdraag. Zijn gedachtengoed heeft mij zoveel helderheid gebracht en is voor mij zo leven-verrijkend, dat ik dit graag deel met anderen.

Wat ik beoog in en met mijn trainingen is elkaar te ontmoeten, daar waar geen goed of fout is, zodat we elkaar kunnen zien voor wie we werkelijk zijn. Het gaat mij erom dat we elkaar kunnen horen en tot elkaar kunnen spreken van hart tot hart. Het model van Rosenberg geeft vier concrete stappen die daarbij ondersteunen, zodat we in contact kunnen blijven met onszelf en de ander, ook als het lastig wordt.

Mijn specialisme en professionele achtergrond
Ik heb vijfentwintig jaar ervaring als leerkracht Speciaal Basisonderwijs. Daar heb ik van kinderen geleerd hoe ze verlangen naar erkenning, om gehoord en gezien te worden voor wie ze werkelijk zijn. Dit verlangen leeft niet alleen bij hen; ook bij jongeren op het Voortgezet Onderwijs, die ik coach als Ambulant Begeleider Passend Onderwijs. En dit verlangen leeft ook bij alle volwassenen die ik als trainer en als mens ontmoet. Verlangens waar Verbindende Communicatie woorden en invulling aan geeft.

Wat heeft Verbindende Communicatie je gebracht?
Verbindende Communicatie heeft voor mij persoonlijk bijgedragen aan balans in zelfzorg én het kunnen bijdragen aan het welzijn van anderen. Het heeft me onder andere geholpen in het contact met mijn kinderen (door de puberteit heen), met mijn ouders (mijn vader heeft Alzheimer) en vooral met mezelf (niet nóg een burn-out). Diep dankbaar ben ik daarvoor. Dit is voor mij praktische spiritualiteit.

Ik ontmoet je graag in een van de trainingen.

Brochure download

Een lijst met behoeften én gevoelens die aanwezig kunnen zijn als behoeften wel of niet ingevuld worden of zijn. Deze lijst is bedoeld om je woordenkennis over gevoelens en behoeften te verhelderen en te vergroten. Het is bedoeld als een beginpunt om een ieder die dat wenst te ondersteunen bij het proces van de verdieping van zelfontdekking. Daarnaast kan het behulpzaam zijn om begrip en verbinding tussen mensen te vergemakkelijken.

Neem meteen een kijkje en vraag hieronder de behoeften en gevoelens lijst aan.

Brochure download

Geweldloze Communicatie draagt bijzonder bij aan rust en onderlinge verbinding. Het verandert onbewust aanvallend en defensief gedrag in inzicht en acceptatie van verschillen. Het leidt tot harmonie tussen mensen. Kiezen voor het aanleren en implementeren van Geweldloze Communicatie in je leven, reikt veel verder dan alleen het gebruik van andere woorden.

Neem meteen een kijkje en vraag hieronder de brochure voor particulieren aan

Brochure download

Wil je dat je met plezier en energiek je werk kunt doen? Je team enthousiast en gemotiveerd samenwerkt?Medewerkers en leidinggevenden opgewekt, tevreden en betrokken zijn?

Dan is Verbindende | Geweldloze Communicatie iets voor jouw organisatie!

Neem meteen een kijkje en vraag hieronder de brochure voor professionals & teams aan