Start je persoonlijk proces met het Integratiejaar

Wil je persoonlijk de diepte in met Geweldloze Communicatie en dit blijvend verankeren in je dagelijkse (werk)leven? Volg dan het Integratiejaar en leer Geweldloze Communicatie bijna gedachteloos toe te passen.

Meld je aan voor het Integratiejaar

Waarom het Integratiejaar?
Het Integratiejaar is een intensief, persoonlijk proces van één jaar voor iedereen die zich op persoonlijk en/of professioneel vlak wil bekwamen in Geweldloze Communicatie. Tijdens dit jaar vormt de vaste groep met deelnemers de leidraad. Naast het creëren van een stukje veiligheid, breng je als deelnemer ook je eigen casussen in. Tussen de bijeenkomsten door wordt er met buddy’s gewerkt aan specifieke onderwerpen. Daarnaast maak je als deelnemer een persoonlijke presentatie over wat het Integratiejaar voor je heeft betekend en wat voor effect het heeft op je leven.

Wat zeggen deelnemers over het Integratiejaar?

Over de trainers
“Ik heb genoten van hun humor, wijsheid en natuurlijk deskundigheid. Ze brachten alles met dezelfde intentie en integriteit die de Verbindende Communicatie zo mooi maakt. Ik draag ze in mijn hart met me mee.”
-Camilla-

Over de toepasbaarheid in de praktijk
“Ik laat oordelen zoveel mogelijk achterwege en bekijk alles vanuit keuzemogelijkheden. Daarbij heb ik ook heel sterk meegenomen dat wat een ander zegt of doet niet over mij gaat. Ik besef mij meer en meer dat ik bekijk wat er bij de ander onvervuld blijkt of waar de reactie vandaan komt.”
-Daniëlle-

Welke effecten merk je in je dagelijkse (werk)leven
“In gesprek met de ander kan ik inmiddels niet meer anders dan de Verbindende Communicatie toe te passen. Het effect dat ik sindsdien bemerk is enorm groot. Ik kan er zijn voor mezelf: kan, durf en weet nu hoé ik me kan uitspreken,  maar ook voor de ander door te luisteren met empathie.”
-Marijke-

De opleiding wordt gegeven door Sonja van der Meulen en Karen Ras en bestaat uit een zestal blokken met hoofdthema’s, waaronder:
Omgaan met macht
Het veranderen van vijandbeelden & sociale verandering
Besluitvormingsprocessen (sociocratie) op basis van Geweldloze Communicatie toepassen.

Start je persoonlijk proces
Ben je net als Camilla, Daniëlle en Marijke toe aan een vergaande verdieping, verbreding en verinnerlijking van Geweldloze Communicatie in je (werk)leven? Meld je dan hier aan voor het Integratiejaar en start je persoonlijk proces op 7 november.

Scroll naar top