Angst, schuld, schaamte en vergeving | 2-daagse

De training voor iedereen die zichzelf wil bevrijden van angst, schuld en schaamte en vrij wil worden.

Wil ik nog langer rond blijven lopen met mijn pijn, verdriet en woede, met mijn schuld en schaamte? Wil ik nog langer de gevangene zijn van mijn wraak en haat? Wil ik mijn lichaam blijven verzieken met mijn grieven en wrok? Wanneer je op een van deze vragen ‘nee’ zegt, zeg je ‘ja’ tegen vergeving. We gaan twee dagen aan de slag met de ‘spoken’ die jouw leven kunnen verzuren en geven je handvatten voor oplossingen die je weer energie en plezier geven! 

Beoordeling deelnemers: 

4.5/5

Eerstvolgende data:

Data volgt z.s.m.

In het kort

Duur: 2 dagen. 
Vooropleiding: Introductietraining en Verdieping 1
Kosten: € 390 ,- incl. lunch en koffie / thee.
Zijn er financiële uitdagingen? Neem even contact met ons op voor een mogelijke oplossing.

Vragen?

Deel deze pagina:

Over de opleiding

Vergeven is het loslaten van alle hoop op een beter verleden
Vergeven is een innerlijk proces waarbij je de ander in principe niet nodig hebt. Het is een innerlijk schoonmaakproces dat je doet uit liefde voor jezelf. Je kunt jezelf bevrijden van je wrok, haat, wraak, slachtofferschap, beschuldiging en schuld. Daarbij kun je gevoelens als pijn, verdriet en woede tegenkomen.

Vergeving gaat over jou en niet over de ander, al lijkt het zo dat je ‘de ander moet vergeven’ en ‘de relatie moet herstellen’. Maar als je erop wacht tot de ander eerst excuses aanbiedt, spijt betuigt of zijn houding verandert, dan kun je meestal lang wachten.

Trainer Willem Glaudemans zal zijn actuele vergevingsmodel laten zien en ervaren. Het is geïnspireerd op het gedachtegoed van Een cursus in wonderen. We gaan ook oefenen met zowel vergeving als zelfvergeving.

Twijfel je of deze training geschikt voor je is? Neem vrijblijvend contact op of laat je adviseren! Bel ons op telefoonnummer 030 – 215 50 60 of mail naar welkom@vinetraining.nl!

Voor iedereen die zich zelf wil bevrijden van angst, schuld en schaamte en vrij wil worden.

Dag 1: Angst, schuld en schaamte – door Jan van Koert

 • Inzicht in diepe onvervulde kern behoeften die geraakt zijn en uitzicht in bevrijdende strategieën die je leven verrijken.

Dag 2: De bevrijding door vergeving – door Willem Glaudemans en Jan van Koert

 • Vergeving, hoe doe je dat? Een dag voor en over jezelf en het innerlijke vergevingsproces. In het laten gaan van verwachtingen en jezelf vrij maken van energievretende denkpatronen.

Na deze training:

  • Heb je minstens één last van je schouders af laten vallen.
  • Heb je bewustzijn op de momenten dat angst, schuld of schaamte een rol speelt.
  • Heb je minstens één persoon, jezelf of iemand anders, vergeven.
  • Heb je gereedschap om vergeven in de praktijk te blijven inzetten.
 • Twee dagen van 10.00 – 17.00 uur incl. lunch.
 • Locatie: VINE trainingslocatie in het Tennis- en Businesscenter Heuvelrug in Doorn.
 • Adres: Mariniersweg 3, 3941 XK Doorn.
 • Vooropleiding: je hebt vier opleidingsdagen door gecertificeerde trainers. Mocht dat niet zo zijn, neem dan even contact op om te overleggen! Bel met 030 – 215 50 60 of mail naar welkom@vinetraining.nl.      
 • Studiebelasting: ± 12 trainingsuren.
 • Je ontvangt een officieel CNVC* Certificaat van deelname
  (*Center for Nonviolent Communication).
 • Alle VINE trainingsdagen tellen mee voor het internationale certificeringstraject (CNVC)

De training Angst, schuld, schaamte en vergeving wordt gegeven door expert trainers Jan van Koert (dag één en twee) en Willem Glaudemans (dag twee).

Willem Glaudemans (1954) was werkzaam als vertaler van onder andere ‘De Nag Hammadi-geschriften’ en ‘Een cursus in wonderen’. Hij geeft regelmatig lezingen, cursussen, workshops en trainingen over vergeving, de Cursus, levensmissie en levensschouw en de overgangstijd waarin wij leven. Zie voor alle activiteiten zijn website www.willemglaudemans.nl.

 Maak hier alvast kennis met Jan

2 en 3 oktober 2021

Brochure ontvangen?

Wij werken onder andere voor

VINE is al ruim 20 jaar een begrip als opleidingsinstituut voor Verbindende | Geweldloze Communicatie. Ons trainersteam bestaat uit bevlogen en ervaren trainers met ieder een eigen specialisme. Alle trainers zijn internationaal CNVC gecertificeerd door het CNVC (Centre for Nonviolent Communication).

VINE staat garant voor kwaliteit, ervaring en diepgang. Door onze persoonlijke benadering voel je je snel vertrouwd en op je gemak.

Onze zeer ruime trainingslocatie midden in de bossen van Doorn is voorzien van alle gemakken. Een heerlijke, gezonde lunch (ook vegetarisch) en uitstekende koffie zijn onderdeel van het arrangement. Twijfel je of deze training geschikt voor je is? Neem dan contact op voor advies.

Contact

Hoe kan ik helpen?
Bel of mail Vicky op:
(030) 215 50 60 
of welkom@vinetraining.nl

VINE Instituut voor Verbindende Communicatie
Tennis- en Businesscenter Heuvelrug
Mariniersweg 3
3941 XK Doorn

Trainingslocaties

Scroll naar top