Verdieping 2 'Verbinding in de praktijk' | 2-daagse

Voor iedereen die meer stevigheid wil in de dagelijkse toepassing van Verbindende | Geweldloze Communicatie.

In deze verdiepende training kies je zelf jouw focus en leer je Verbindende Communicatie processen te combineren en te automatiseren. We gaan aan de slag met onder andere conflicten oplossen, nee-zeggen, omgaan met emoties als boosheid en het herstellen van relaties. Na deze training pas je de kennis en vaardigheden met succes toe in jouw dagelijkse praktijk. Schrijf je nu in en ontdek de voordelen.

Beoordeling deelnemers: 

4.5/5

Eerstvolgende data:

11 en 12 november 2021

In het kort

Duur: 2 dagen. 
Vooropleiding: Introductietraining en Verdieping 1
Kosten: € 325,- incl. lunch en koffie / thee.
Zijn er financiële uitdagingen? Neem even contact met ons op voor een mogelijke oplossing.

Vragen?

Deel deze pagina:

Over de opleiding

Hoe blijf je empathisch reageren in meer heftige situaties, als emoties een duidelijke rol spelen? Waardoor raak jij getriggerd? En hoe zorg je ervoor dat de rust terugkeert in deze gesprekken? En hoe blijf je met jezelf in contact als het lastig wordt?

Doelgericht wordt verdieping gezocht en geoefend. Hoe blijf je ‘in verbinding’ zowel met de ander als met jezelf als emoties hoog oplopen. Het toepassen van Verbindende | Geweldloze Communicatie wordt meer vloeiend en stevig in je eigen communicatie stijl.

In deze tweedaagse kies je je eigen focus met als doel de opgedane kennis door oefening meer te verankeren in het innerlijk. Om het zelfvertrouwen in de toepassing van Verbindende | Geweldloze Communicatie te optimaliseren werken we met concrete oefensituaties uit jouw dagelijks leven.

Deze training is voor iedereen die alle opgedane kennis wil toepassen in de praktijk en als een tweede natuur wil integreren in zijn dagelijkse (werk)leven.

Schrijf je in voor deze tweedaagse verdieping ‘Verbinding in de praktijk’!

Dag 1:

  • Bekwaam en scherp de vier bouwstenen kunnen inzetten; waarnemen, gevoelens benoemen, behoeften herkennen en benoemen, verzoeken formuleren die bijdragen aan het creëren van verbinding.
  • ‘Apekooi’; kies je eigen focus en leer je triggers te herkennen en transformeren in verbindende vaardigheden.
  • ‘Emergency’ empathie; herkennen wanneer empathisch reageren en luisteren nodig is bij heftige emoties. 

Dag 2:

  • Bewust bekwaam inzetten van de drie processen in een gesprek; eerlijk uiten, empathisch luisteren en zelfempathie (interne dialoog).
  • Conflicten oplossen en relaties herstellen.
  • Nee-horen en nee-zeggen in een dialoog.

Na deze twee dagen kun je makkelijker en meer verbindend voor jezelf en anderen opkomen en dichter bij jezelf blijven als je ‘verrast’ wordt. Je ervaart meer vertrouwen en flow in het toepassen van Verbindende Communicatie in jouw dagelijkse leven. Dit geeft rust en een waardevolle verbinding waar je energie van krijgt!

 • Je kunt actief kiezen om een gesprek anders te laten verlopen en zo patronen te doorbreken.
 • Bewust en vanuit eigen kracht weerstand bij anderen verkleinen en wegnemen.
 • Je hebt meer vertrouwen, stevigheid en flow in het toepassen van Verbindende | Geweldloze Communicatie doordat je veel geoefend hebt met jouw eigen situaties.
 • Je kunt bij conflicten dé-escaleren en bijdragen aan gezamenlijk gedragen oplossingen.
 • Je ervaart meer rust doordat je je bewust bent ‘wat van jou is en wat van een ander is’.
 • Het lukt je jouw oordelen te omarmen en hierdoor beter in verbinding te blijven met jezelf en anderen.

Deze training wordt gegeven door Anja NekemanMartijn Ceelen, Sonja van der Meulen of Karen Ras

Maak hier alvast kennis met Anja

Maak hier alvast kennis met Martijn 

  Maak hier alvast kennis met Sonja 

  Maak hier alvast kennis met Karen

  Maak hier alvast kennis met Helmie

 

 • 11 en 12 november 2021 – Doorn

De Basistotaal opleiding is een pakket bestaande uit drie modules van twee dagen:
De Introductietraining ‘Het Model’+ Verdieping 1 ‘Empathisch luisteren en reageren’ + Verdieping 2 ‘Verbinding in de Praktijk’.

Je integreert hiermee krachtig de grondbeginselen van Verbindende | Geweldloze Communicatie voor een aantrekkelijke prijs. Ontvang € 100,- korting wanneer je de drie modules als pakket in één keer afneemt. In plaats van € 975 betaal je € 875.

Je hebt grote flexibiliteit in datum van deelname en doorlooptijd. Elke maand organiseren we tweedaagse modules, je kunt je eigen data kiezen. Ons advies? Houd de tussenliggende perioden beperkt tot maximaal een half jaar.

Schrijf je hier in voor de zesdaagse Basistotaal opleiding!

Brochure ontvangen?

Wij werken onder andere voor

VINE is al ruim 20 jaar een begrip als opleidingsinstituut voor Verbindende | Geweldloze Communicatie. Ons trainersteam bestaat uit bevlogen en ervaren trainers met ieder een eigen specialisme. Alle trainers zijn internationaal CNVC gecertificeerd door het CNVC (Centre for Nonviolent Communication).

VINE staat garant voor kwaliteit, ervaring en diepgang. Door onze persoonlijke benadering voel je je snel vertrouwd en op je gemak.

Onze zeer ruime trainingslocatie midden in de bossen van Doorn is voorzien van alle gemakken. Een heerlijke, gezonde lunch (ook vegetarisch) en uitstekende koffie zijn onderdeel van het arrangement. Twijfel je of deze training geschikt voor je is? Neem dan contact op voor advies.

Contact

Hoe kan ik helpen?
Bel of mail Vicky op:
(030) 215 50 60 
of welkom@vinetraining.nl

VINE Instituut voor Verbindende Communicatie
Tennis- en Businesscenter Heuvelrug
Mariniersweg 3
3941 XK Doorn

Trainingslocaties

Scroll naar top