Leergang Train de NVC trainer

Leergang Train de NVC trainer

Over 'Leergang Train de NVC trainer'

VINE Instituut voor Verbindende Communicatie en Ai-opener organiseren sinds 2010 een Train-de-trainer Geweldloze Communicatie (GC). Deze training is voor iedereen die GC op bewust-bekwaam niveau heeft geïntegreerd en die het gedachtengoed wil delen en uitdragen.

Trainingen die algemene trainersvaardigheden aanleren zijn ruim voorhanden en daarom focust deze training specifiek op wat een training in Geweldloze Communicatie anders maakt dan andere trainingen!

Ervaringen

(nog) geen reviews beschikbaar

Wij werken o.a. voor

Over deze Training

Internationaal gecertificeerde trainers
Ervaringsgericht
Interactief
Verrassende inzichten

Waarom deze Training

Samenwerking rond een doelgroep of thema

Deelnemers die een focus delen op een onderwerp, werkveld of doelgroep (zoals onderwijs, zorg, VC in not-for-profit-organisaties of jongeren) worden ondersteund om gedurende de looptijd van de training ervaringen en inspiratie uit te wisselen in ‘focusgroepen’. Het doel van deze groepen is om samen te leren hoe de doelgroep effectief te bereiken en te trainen is.

Meekijken met ervaren trainers

Ter inspiratie en om met verschillende trainingsstijlen in aanraking te komen, werken we met vier trainers in verschillende samenstellingen. Indien gewenst kun je, tegen betaling van de kosten voor accommodatie á € 35 per dag, als assistent/waarnemer aanwezig zijn bij een tweedaagse training van één van de trainers. Meer informatie hierover wordt bij de start van de training gegeven.

Certificering

Wij geloven dat deze training voor mensen die zich (willen) laten certificeren als trainer Geweldloze Communicatie door het Center for Nonviolent Communication zeker zal bijdragen aan integratie en vaardigheid. De 12 trainingsdagen tellen mee voor de trainingsuren voor certificering, al staat de training verder los van het certificeringtraject.

Programma

We werken in 6 tweedaagse blokken. De thema’s en onderwerpen van deze blokken zijn:

Blok 1: Getting started

 • Het creëren van verbinding en veiligheid in een groep
 • Zelf-assessment: waar is gelegenheid tot ontwikkeling?
 • Omgaan met mijn eigen beelden en oordelen rond trainerschap en mijzelf als trainer
 • Afspraken rond besluitvorming
 • Presentatiekracht (stemprojectie, beweging, etc.)
 • Ontwikkelen en uitproberen van werkvormen

 Blok 2: Interactie met deelnemers

 • Werken met uitdagende situaties: empathy before education
 • Werken met sleutelverschillen: methode Klaus Karstadt
 • Coregulatie, omgaan met intensiteit en triggers
 • Ontwikkelen en uitproberen van werkvormen

Blok 3: Principes onder een training: Model en ‘principle based’ trainen

 • Hoe bouw ik een workshop of training?
 • Keuzes: een principe als basis, of een model
 • Ontwikkelen en uitproberen van werkvormen

Blok 4: Werken aan diversiteit en inclusie

 • Gasttrainer rond thema ‘diversiteit en inclusie’
 • Ontwikkelen en uitproberen van werkvormen

Blok 5: Groepsdynamiek: werken met groepsinterventies

 • Benutten van de dynamiek in een groep
 • Groepsinterventies: De kunst van het vragen stellen
 • Zelf-expressie als bijdrage aan leren en verbinding
 • Feedback verzamelen in een groep: vormen en ervaringen
 • Trainingsopzet presenteren
 • Presentatiekracht (stemprojectie, beweging, etc.)
 • Ontwikkelen en uitproberen van werkvormen

Tussen blok 5 en 6 geven deelnemers een workshop, training of lezing voor particulieren of binnen een organisatie. Deze wordt opgenomen. In het zesde blok ontvangt de deelnemer feedback van zowel directe collega-deelnemers als trainers.

Blok 6: The proof of the pudding

 feedback op workshops (a.d.h.v. videomateriaal), feedback 1 op 1 – reflectie op de matrix zelf-assessment en reflectie a.d.h.v. de matrix, hoe nu verder, afsluiting

Verbinding en inspiratie tussen de blokken

Tussen de blokken door worden soms digitale sessies van ongeveer 1 uur aangeboden, waarbij wordt ingegaan op praktijkervaringen van deelnemers en er ruimte is voor verbinding met elkaar.

Voor wie

Deze training is voor iedereen die GC, op bewust-bekwaam niveau heeft geïntegreerd en die het gedachtengoed wil delen en uitdragen.

Aansluitende trainingen

Praktische informatie

 • Aantal deelnemers: minimaal 10, maximaal 16.
 • Locatie: Tennis en -businesscenter Heuvelrug in Doorn
 • Alle VINE trainingsdagen tellen mee voor het internationale certificeringstraject (CNVC). 
 • 48 PE uren (NOBCO)
 • Studiebelasting:

  Contacturen: minimaal 80
  Voorbereidingsuren: minimaal 50

  Van deelnemers wordt verwacht dat zij tussen de trainingsblokken door werkvormen voorbereiden, trainingsprogramma’s ontwikkelen en contact hebben met andere deelnemers. Het geven van een workshop, training of lezen is onderdeel van de training, maar valt buiten de planning van de trainingsdagen. Meer informatie hierover wordt bij de start van de training gegeven.

Data

 • Blok 1: 13 en 14 april 2023

  Blok 2: 01 en 02 juni 2023

  Blok 3: 06 en 07 juli 2023

  Blok 4: 21 en 22 september 2023

  Blok 5: 16 en 17 november 2023

  Uitvoering workshops tussen vrijdag 18 nov 23 – 31 jan 24

  Blok 6: 01 en 02 februari 2024

Prijzen

De deelnameprijs voor het ‘Train de trainer’-traject, bedraagt voor particulieren € 3000,-.

Binnenkort is het mogelijk voor particulieren om via het STAP-budget een deel van deze kosten te dekken. Voor deelnemers van wie de organisatie deelname betaalt is de prijs € 6250,- (vrijgesteld van BTW). Indien het je eigen bedrijf is en je valt in de categorie Zelfstandige Zonder Personeel (ZZP), bedraagt het tarief € 4000,- (vrijgesteld van BTW). Deze prijzen zijn inclusief alle trainingsmaterialen, koffie/thee/lunch.

Deelnemers uit België kunnen voor deze opleiding een subsidieaanvraag doen bij de kmo-portefeuille en zo tot 30% van het nettobedrag laten subsidiëren.

Indien de kosten voor deelname voor jou een onoverkomelijk probleem vormen willen we je vragen toch contact op te nemen zodat we in overleg naar een oplossing kunnen zoeken die zowel voor jou als voor ons zou kunnen werken. Eventueel kan er, na overleg, ook in termijnen worden betaald.

Aanmelding

Je aanmelding is definitief na ontvangst door Ai-opener van een aanbetaling van € 200,- en het volledig ingevulde inschrijfformulier. Na een intakegesprek op volgorde van aanmelding besluiten we over deelname. Het resterende deelnamebedrag ontvangt Ai-opener dan graag uiterlijk vier weken voor aanvang van de training op rekening NL27 TRIO 0212 41 83 00 t.n.v. Ai-opener te Rotterdam.

Als de investering voor deelname voor jou een onoverkomelijk probleem vormt, vragen we je contact met ons op te nemen. We beoordelen samen of er een alternatieve oplossing is. Na overleg kan ook in 2 termijnen worden betaald.

Annulering

 • Bij annulering door de organisatoren krijg je het volledige bedrag teruggestort.
 • Bij annulering door de deelnemer voor vier weken voor aanvang van de training wordt het betaalde bedrag teruggestort minus de aanbetaling van € 200,-.
 • Bij annulering na vier weken voor aanvang van de training wordt het betaalde bedrag minus de aanbetaling van € 200,- teruggestort als je zelf een andere betalende deelnemer vindt die wordt toegelaten of als je plaats door iemand van de wachtlijst kan worden ingenomen.

Informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ingrid Bouland op 06-123 456 75 of een e-mail sturen naar info@ai-opener.nl.

Resultaat

Deelnemers die een focus delen op een onderwerp, werkveld of doelgroep (zoals onderwijs, zorg, VC in not-for-profit-organisaties of jongeren) worden ondersteund om gedurende de looptijd van de training ervaringen en inspiratie uit te wisselen in ‘focusgroepen’. Het doel van deze groepen is om samen te leren hoe de doelgroep effectief te bereiken en te trainen is.

Schrijf je in

Denk je eraan om de Train-de-trainer-opleiding te gaan volgen, dan verzoeken we je om aan de tweedaagse Werkvormentraining mee te doen, omdat een belangrijk deel van het werk als trainer staat of valt met de werkvormen die we inzetten. Als je daarvoor of daarna inschrijft voor de Train-de-trainer, dan doe je mee aan deze tweedaagse voor de helft van de prijs.

Aanmelden kan per mail via welkom@vinetraining.nl.

Leergang Train de NVC trainer

Brochure download

Een lijst met behoeften én gevoelens die aanwezig kunnen zijn als behoeften wel of niet ingevuld worden of zijn. Deze lijst is bedoeld om je woordenkennis over gevoelens en behoeften te verhelderen en te vergroten. Het is bedoeld als een beginpunt om een ieder die dat wenst te ondersteunen bij het proces van de verdieping van zelfontdekking. Daarnaast kan het behulpzaam zijn om begrip en verbinding tussen mensen te vergemakkelijken.

Neem meteen een kijkje en vraag hieronder de behoeften en gevoelens lijst aan.

Brochure download

Geweldloze Communicatie draagt bijzonder bij aan rust en onderlinge verbinding. Het verandert onbewust aanvallend en defensief gedrag in inzicht en acceptatie van verschillen. Het leidt tot harmonie tussen mensen. Kiezen voor het aanleren en implementeren van Geweldloze Communicatie in je leven, reikt veel verder dan alleen het gebruik van andere woorden.

Neem meteen een kijkje en vraag hieronder de brochure voor particulieren aan

Brochure download

Wil je dat je met plezier en energiek je werk kunt doen? Je team enthousiast en gemotiveerd samenwerkt?Medewerkers en leidinggevenden opgewekt, tevreden en betrokken zijn?

Dan is Verbindende | Geweldloze Communicatie iets voor jouw organisatie!

Neem meteen een kijkje en vraag hieronder de brochure voor professionals & teams aan