Luisteren om te begrijpen versus luisteren om te reageren

Luisteren om te begrijpen versus luisteren om te reageren

Over 'Luisteren om te begrijpen versus luisteren om te reageren'

Leer te luisteren om te begrijpen in plaats van te luisteren om te reageren en maak het verschil in moeilijke gesprekken! Na deze Webinar pas je de kennis en vaardigheden met succes toe in je dagelijkse praktijk.

Geen specifieke vooropleiding nodig

Ervaringen

(nog) geen reviews beschikbaar

Wij werken o.a. voor

Over deze Webinar

Online Webinar van 19.30-21.30u via Zoom
Ervaar de kracht van empathisch luisteren in moeilijke gesprekken
Geen specifieke vooropleiding nodig
Wederzijds respect creëren

Waarom deze Webinar

Het doel van deze Webinar is inspirerenverbinden en kennis uitwisselen. Ervaar de kracht van empathisch luisteren in lastige gesprekken.

Programma

Tijdens de Webinar ‘Luisteren om te begrijpen versus luisteren om te reageren’ spelen deelnemers een actieve rol in wat er aan bijbehorende theoretische kennis wordt aangereikt. De opzet van de Webinar is zodanig dat er bewogen kan worden binnen het aangegeven thema, afhankelijk van wat er speelt bij de deelnemers.

Voor wie

Deze Webinar is geschikt voor iedereen die het verschil wil kunnen maken in moeilijke gesprekken.

Aansluitende trainingen

Praktische informatie

De Webinar ‘Luisteren om te begrijpen versus luisteren om te reageren’ wordt georganiseerd via Zoom. Je hebt dan ook enkel een tablet, laptop of pc met internetverbinding nodig om deel te nemen aan deze Webinar. Op de dag van de Webinar ontvang je de link naar de beveiligde Zoom omgeving.

Resultaat

Na deze Webinar ben je in staat verantwoordelijkheid en eigenaarschap voor de kwaliteit van je communicatie te nemen door te luisteren om te begrijpen. Zo kun je dichtbij jezelf blijven in moeilijke gesprekken.

Schrijf je in

Schrijf je in en let’s connect!

Luisteren om te begrijpen versus luisteren om te reageren

 24,50

Wissen

Brochure download

Een lijst met behoeften én gevoelens die aanwezig kunnen zijn als behoeften wel of niet ingevuld worden of zijn. Deze lijst is bedoeld om je woordenkennis over gevoelens en behoeften te verhelderen en te vergroten. Het is bedoeld als een beginpunt om een ieder die dat wenst te ondersteunen bij het proces van de verdieping van zelfontdekking. Daarnaast kan het behulpzaam zijn om begrip en verbinding tussen mensen te vergemakkelijken.

Neem meteen een kijkje en vraag hieronder de behoeften en gevoelens lijst aan.

Brochure download

Geweldloze Communicatie draagt bijzonder bij aan rust en onderlinge verbinding. Het verandert onbewust aanvallend en defensief gedrag in inzicht en acceptatie van verschillen. Het leidt tot harmonie tussen mensen. Kiezen voor het aanleren en implementeren van Geweldloze Communicatie in je leven, reikt veel verder dan alleen het gebruik van andere woorden.

Neem meteen een kijkje en vraag hieronder de brochure voor particulieren aan

Brochure download

Wil je dat je met plezier en energiek je werk kunt doen? Je team enthousiast en gemotiveerd samenwerkt?Medewerkers en leidinggevenden opgewekt, tevreden en betrokken zijn?

Dan is Verbindende | Geweldloze Communicatie iets voor jouw organisatie!

Neem meteen een kijkje en vraag hieronder de brochure voor professionals & teams aan