Integratie jaartraining Het ‘Nieuwe’ Leiderschap

Integratie jaartraining Het ‘Nieuwe’ Leiderschap

De jaartraining Het ‘Nieuwe’ Leiderschap is geschikt voor iedereen die werkt binnen een professionele omgeving.

Je hebt de basis gelegd in Verbindende | Geweldloze Communicatie en nu wil je er écht verder mee aan de slag. In deze jaartraining leer je in acht dagen, acht inzichten en verantwoordelijkheden om fundamenteel jouw leiderschap verder vorm te geven en je verbindend vermogen te vergroten. Ervaar de veranderingen die ontstaan door Het ‘Nieuwe’ Leiderschap te integreren in jouw leiderschapsstijl. Het ‘Nieuwe Leiderschap’ is een training voor mensen zoals jij, die conflicten willen oplossen , verschillen willen benutten en vervolgens duurzame besluiten durven nemen. Die met elkaar en niet voor elkaar denken en die samen willen werken voor de hoogst haalbare oplossing. “Het ‘Nieuwe Leiderschap’ is een prachtig en effectief pad om vanuit jouw intentie de potentie van collega’s en teams optimaal te benutten. Om minderheids standpunten serieus te nemen, om teamontwikkeling en inclusiviteit te bevorderen en samen te leren”.
Je bent een leider die zelfsturing, inclusie en verbinding wil stimuleren en je zoekt naar de leiderschapsstijl en technieken die hierbij passen. Je bent trainer / coach / facilitator die het échte gesprek wil kunnen voeren met medewerkers en teams. Je bent degene die begrijpt dat werkelijke verandering plaatsvindt in de vaak spannende interactie en je wil dit proces effectief kunnen begeleiden. Je bent iemand die samen met anderen op zoek is naar integratie en verdieping van Verbindende Communicatie, en je begrijpt dat dit naast technieken ook zelfinzicht vraagt. Je hebt zin om de energie van conflicten te benutten en de kwaliteit van besluiten te verbeteren. Voor jezelf en anderen. Kortom: Je hebt zin om je onder te dompelen in de nieuwe manier van kijken die deze methodiek zo uniek maakt. Ook wil je het gedachtegoed van Marshal Rosenberg je niet alleen eigen maken, maar ook integreren in jouw manier van werken.

Ervaringen van deelnemers

Het Nieuwe Leiderschap geeft inspiratie en verdieping op persoonlijk, professioneel en intellectueel vlak. Ervaren hoe belangrijk het is om rust en helderheid te hebben in eigen denken, voelen en handelen. Mezelf openstellen voor anderen en wat ik voel benoemen zonder oordeel. Mezelf bewust zijn van wat mijn leidende principes zijn. En opnieuw zonder oordeel openstaan voor de principes van de ander. Dingen in verhouding zien en mezelf afvragen wat de betekenis hiervan kan zijn. Mezelf tevreden kunnen stellen ook als er geen eenduidige verklaring is.
Het zien van de andere kant van de medaille en de samenhang van de dingen. Een uitnodiging tot reflectie op en verdieping van het eigen leiderschap. Durf om je mening en oordeel uit te stellen, ontwikkelen tot een meer vrij denkend mens vanuit een onderzoekende houding.
Het gaat er uiteindelijk om ieders behoefte scherp te krijgen en hoe je dit doet…

Wij werken o.a. voor

Over deze training

Werkzame handvatten en inzichten waar je direct mee vooruit kunt en kan integreren in andere leiderschapsstijlen o.a. Situationeel Leiderschap.
Verbindend taalgebruik, woorden die zowel voorbij als dieper gaan dan de feitelijke, zakelijke taal.
Leer Verbindende | Geweldloze Communicatie kennen als ‘verandermodel’ en hoe je dit praktisch inzet.
Psychologische veiligheid creëren en dialoog.
Krachtig en doeltreffend bijdragen aan onderlinge samenwerking en een gezamenlijk doel.
Ondersteunende setting om een verdiepingslag te maken in jouw leiderschapsontwikkeling.
Begeleid door ervaren gecertificeerde CNVC trainers in de zakelijke context.

Waarom deze Training

Geef steviger vorm aan jouw verbindende kwaliteiten en het vergroten van verbindend vermogen van jezelf, je team, de organisatie.

Wat is ‘nieuw’ leiderschap volgens VINE? Het ‘nieuwe’ leiderschap is niet bepaald door de hiërarchie. Het komt voort uit de kracht van de individu, ongeacht haar of zijn plek binnen een hiërarchisch organisatie.

‘Nieuw’ Leiderschap, straalt van binnen uit naar buiten toe en is gekenmerkt door duidelijkheid, compassie en verbindingskracht. Het vraagt lef en neemt afscheid van zowel ‘arrogantie’ als ‘valse bescheidenheid’.

Een ‘nieuwe’ leider staat op, wanneer het ertoe doet en creëert ruimte op het moment dat een ander de kennis, het inzicht of talent heeft die de visie effectiever dient. Het versterkt de motivatie, betrokkenheid en prestaties van de organisatie.

Een ‘nieuwe’ leider inspireert en geniet van inspiratie; coacht en wil graag ge-coached worden; luistert diep en kan gehoord worden, ook op het moment dat boodschappen weerstand, emotionele pijn of ongemak stimuleren bij anderen. Een ‘nieuwe’ Leider is flexibel en in staat om bruggen te bouwen over verschillen heen en om duurzame samenwerkingen te creëren.

Het ‘Nieuwe’ leiderschap is duurzaam en verbindend leiderschap.

De integratie jaartraining Het ‘Nieuwe’ Leiderschap’

Welke inzichten, vaardigheden en praktijken hebben wij nodig om dit ‘nieuwe’ leiderschap feitelijk vorm te geven binnen de organisaties waarin wij werken?

Wij geloven dat de training ‘Het Nieuwe Leiderschap’ antwoord geeft op deze vraag. Door het verdiepen en verder integreren van de methodiek en theorie van Verbindende | Geweldloze Communicatie en andere gerelateerde benaderingen onderzoeken wij steeds wat ‘Het Nieuwe Leiderschap’ voor jou betekent.

Hoe geef jij het vorm en inhoud vanuit jouw waarden en kwaliteiten? En hoe ziet dat eruit in de organisatie waaraan jij graag wil bijdragen? Ontwikkel je verbindende leiderschapskwaliteiten en het leiderschap dat bij jou past.

Vanuit erkenning voor dynamiek en voortgang binnen organisaties, kiest VINE voor een compact programma van acht modules. Iedere Module bestaat een dag live training, tussentijdse digitale bijeenkomsten van 60 minuten en een reflectie op zowel het toepassen van de theorie in de praktijk, als op eigen ontwikkeling in de vorm van journalling. Deze reflecties worden meegenomen in de opvolgende module. In acht modules werken we toe naar duurzaam, inclusief en verbindend leiderschap.

Programma

Start en data voor 2024
Module 1 – 12 januari 2024
EIGENAARSCHAP, RESPONSE-ABILITY EN VITALITEIT
Zorgen voor mezelf terwijl ik ook effectief bijdraag aan de organisatie

Module 2 – 1 maart 2024
KEUZEVRIJHEID, BETROKKENHEID EN INZICHT
Van dwang naar inspiratie en verbinding

Module 3 – 22 maart 2024
AANWEZIGHEID, GEDULD EN VERBINDING
Het ‘Nieuwe’, ofwel verbindend leiderschap van binnenuit

Module 4 – 12 april 2024
EMPATHIE, BRUGGEN BOUWEN  EN SAMEN WERKEN
Samenwerken over verschillen heen

Module 5 – 24 mei 2024
MACHT, KRACHT EN WEDERZIJDSE AFHANKELIJKHEID
Verbinding en gelijkwaardigheid binnen een hiërarchisch systeem

Module 6 – 14 juni 2024
BEMIDDELING, TRANSFORMATIE EN CO-CREATIE
Het omgaan met, en transformeren van, conflicten

Module 7 – 5 juli 2024
GEVEN EN NEMEN
De lerende organisatie en het bouwen van sterke feedback loops als basis voor ‘Nieuw’ Leiderschap

Module 8 – 13 september 2024
DEBAT, DISCUSSIE EN DIALOOG
Duurzaam samenwerkingen

Na iedere module wordt een digitale sessie gepland van anderhalf uur. Data volgen.

 

Start en data 2025:

Module 1: 17 januari 2025

Digitale sessie met trainer: 14 februari 2025 | 12.45 – 13.45u

Digitale sub-groep bijeenkomst: 28 februari 2025 | 12.45 – 13.45u | Zonder trainer

Module 2: 7 maart 2025

Digitale sub-groep bijeenkomst: 14 maart 2025 | 12.45 – 13.45u | Zonder trainer

Module 3: 28 maart 2025

Module 4: 11 april 2025

Digitale sub-groep bijeenkomst: 25 april 2025 | 12.45 – 13.45u | Zonder trainer

Digitale sessie met trainer:  2 mei 2025 | 12.45 – 13.45u

Module 5: 23 mei 2025

Digitale sub-groep bijeenkomst: 6 juni 2025 | 12.45 – 13.45u | Zonder trainer

Module 6: 13 juni 2025

Digitale sub-groep bijeenkomst: 27 juni 2025 | 12.45 – 13.45u | Zonder trainer

Module 7: 4 juli 2025

Digitale sessie met trainer:  5 september 2025 | 12.45 – 13.45u

Module 8: 19 september 2025

Alumni dag: 12 december 2025 | 11.00 – 15.00u

Over de trainers en inspiratiebronnen

In deze Jaartraining delen de trainers hun rijke ervaring in het werken met Verbindende | Geweldloze Communicatie. Ze combineren inzichten uit Theory U, Reinventing Organisations, RET, Consent besluitvorming en de systemische benadering.

De Trainers

Anja Nekeman

Directeur/trainer

Martijn Ceelen

Trainer

Elkie Deadman

Trainer

Locatie

Businesscenter Heuvelrug
Mariniersweg 3
3941 XK Doorn
030 215 50 60

Kosten

Acht live dagen van 10.00 - 17.00u
Inclusief koffie, thee, water en lunch
Kosten € 3395,- exclusief BTW

Trainingsdata

Kies hier jouw startdata

Download brochure

Wil je dat je met plezier en energiek je werk kunt doen? Je team enthousiast en gemotiveerd samenwerkt?Medewerkers en leidinggevenden opgewekt, tevreden en betrokken zijn?

Dan is Verbindende | Geweldloze Communicatie iets voor jouw organisatie!

Neem meteen een kijkje en vraag hieronder de brochure voor professionals & teams aan

Download de gevoelens -en behoeftenlijst

Een lijst met behoeften én gevoelens die aanwezig kunnen zijn als behoeften wel of niet ingevuld worden of zijn. Deze lijst is bedoeld om je woordenkennis over gevoelens en behoeften te verhelderen en te vergroten. Het is bedoeld als een beginpunt om een ieder die dat wenst te ondersteunen bij het proces van de verdieping van zelfontdekking. Daarnaast kan het behulpzaam zijn om begrip en verbinding tussen mensen te vergemakkelijken. 

Openingstijden feestdagen

Nieuwjaarsdag:
Gesloten
Goede Vrijdag:
Gesloten
1e paasdag:
Gesloten
2e Paasdag:
Gesloten
Koningsdag:
Gesloten
Bevrijdingsdag:
Gesloten
Hemelvaartsdag:
Gesloten
1e pinksterdag:
Gesloten
2e pinksterdag:
Gesloten
1e kerstdag:
Gesloten
2e kerstdag:
Gesloten