Veelgestelde vragen

Wat is Verbindende | Geweldloze Communicatie (GC)?

De grondlegger is Marshall B. Rosenberg. Lees hier meer over hem.
Om inzichtelijk te maken waar je Verbindende | Geweldloze Communicatie voor kunt inzetten hebben we een Mindmap gemaakt.
Meer weten? Bekijk de opleidingspagina’s op onze website of stuur een mailtje naar welkom@vinetraining.nl of bel naar 030-215 50 60.

Opleidingen

Heb je nog niet eerder een training in Verbindende | Geweldloze Communicatie gevolgd, dan begin je met de verschillende ‘start’ opleidingen. Als je GC vooral zakelijk wilt gebruiken, dan start je met de Basis voor Professionals opleiding. Gaat het je vooral om toepassingen in het dagelijkse (privé) leven, dan is er de Introductietraining

Daarna zijn er veel verschillende mogelijkheden om je verder te ontwikkelen in GC. Deze trainingen noemen we de ‘vervolg’ trainingen of ‘specials’. Het volledige overzicht vind je op de overzichtspagina voor Particulieren of op die voor Professionals.

Wil je weten wat de beste training voor jou zou kunnen zijn? Neem dan contact met ons op (welkom@vinetraining.nl of 030-215 50 60)!

Voor onze trainingen heb je geen specifiek opleidingsniveau nodig, iedereen kan meedoen. Wel kan het zijn dat je voor onze vervolgtrainingen of specials al een aantal dagen training in Verbindende | Geweldloze Communicatie nodig hebt. Bij elke training staat vermeld of je een vooropleiding (in GC) nodig hebt.

Onze trainingen voor Particulieren en voor Professionals zijn gescheiden. De enige trainingen waarbij je met een gemengde groep traint zijn het Integratiejaar (voor persoonlijke ontwikkeling) en de leergang Conflicthantering -en bemiddeling.

Mensen die onze trainingen volgen zijn meer dan gemiddeld geïnteresseerd in persoonlijke ontwikkeling en communicatie. Jong, ouder, man, vrouw. We trainen altijd gemengde groepen. Het is mooi om te zien (mede dankzij GC) hoe snel er veiligheid en verbinding ontstaat binnen de groep. Iets dat door veel deelnemers als bijzonder (fijn) wordt ervaren.

De Particuliere training gaat over de privé context. Je traint GC vanuit een algemeen perspectief met voorbeelden uit privé situaties. Dat betekent dat in deze trainingen mensen zitten vanuit een diverse achtergrond met een privé invalshoek (persoonlijke ontwikkeling, gezinsdynamiek, relaties, kinderen, conflicten in de familie). De insteek is veel meer de persoonlijke ontwikkeling.

Voor Professionals worden de principes van de GC methodiek gelijk toegepast op een werkcontext. Het is een meer toegepaste manier van trainen. Hoe ga ik om met weerstand in een werkcontext? Hoe ga ik om met medewerkers die niet mee willen werken? Welke tools heb ik nodig om echt naar die persoon te luisteren. Vanuit de deelnemers halen we de problematiek (casuïstiek) op en van daaruit reiken we de principes aan. Het gaat over collega’s, over samenwerking, over leidinggeven. Je wilt je Professioneel ontwikkelen in de werkcontext.
 

Zolang je je kunt inschrijven via de website is er nog plek. Als de training vol is, dan staat dat bij ‘data’ vermeld en kun je niet meer voor die datum inschrijven.

Afhankelijk van de training tussen 8-14 deelnemers.

Ja. Het ontwikkelpad van een CNVC Gecertificeerd trainer is drie tot vijf jaar.

Zes pijlers:

  • Een diep begrip van de GC-processen en bekwame onderwijsvaardigheden, evenals de bereidheid om op al deze gebieden te blijven groeien.
  • Minimaal twee jaar GC-les geven als niet-gecertificeerd trainer, inclusief het leiden van workshops en oefengroepen.
  • Minimaal 50 dagen GC-training gegeven, in de loop van drie tot vijf jaar.
  • Aantoonbare trainingservaringen met ten minste drie verschillende CNVC-gecertificeerde trainers als begeleiding.
  • Een sterke basis in GC-bewustzijn: aantonen door je kijk op sociale verandering, GC-spiritualiteit en deelname aan een GC-gemeenschap.
  • Trainingslogboeken en persoonlijke GC-dagboeken bijhouden om je eigen voortgang en leren in kaart te brengen.

Locatie

We vinden het belangrijk dat iedereen zich veilig voelt bij VINE. Al onze trainingen en opleidingen vinden plaats volgens de richtlijnen van het RIVM.

Er is ruim voldoende gratis parkeergelegenheid.

Ja! Wel belangrijk om dit op tijd door te geven aan welkom@vinetraining.nl. Dan wordt er rekening gehouden met de trainingsruimte.

Catering

  • Jazeker! Dieetwensen kunnen doorgegeven worden per mail (welkom@vinetraining.nl). Al onze maaltijden zijn sowieso geschikt voor vegetariërs (niet veganistisch).

Aanmelden en afmelden

Aanmelden kan hier.

Bij minimaal 6 deelnemers gaat de training door. Anders wordt er contact opgenomen met de deelnemers.

Neem contact op met Vicky ofwel per mail ofwel telefonisch.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Voluptate velit esse.

Contact

Hoe kan ik helpen?
Bel of mail Vicky op:
(030) 215 50 60 
of welkom@vinetraining.nl

VINE Instituut voor Verbindende Communicatie
Tennis- en Businesscenter Heuvelrug
Mariniersweg 3
3941 XK Doorn

Trainingslocaties

Scroll naar top