Verbindend communiceren

Verbindend Communiceren is de vertaling die Jan van Koert heeft gegeven aan het gedachtegoed Geweldloos Communiceren, dat ontwikkeld werd door Marshall Rosenberg, omdat Jan de focus wil leggen op de verbindende aspecten in dit materiaal in plaats van op eventuele geweldaspecten.

En gebruik jij geen geweld in jouw taal? Wel, geweld is geweld als de ontvanger het als geweld ervaart. Is dit andere koek?

Uitgangspunt is: Wat leeft er in mij, wat leeft er in jou en wat kan ik doen om het leven voor ons beiden nog mooier te maken?
Eenvoudig uitgedrukt en toch oh zo uitdagend. Want hoe kom ik erachter wat er in mijzelf leeft? En dan ook nog uitvinden wat er in jou leeft? Ga er maar aan staan!

Besef je wellicht dat je omgeving niet of nauwelijks naar jou luistert, jij niet opkomt voor jezelf, je makkelijk in slachtofferrollen duikt, snel boos wordt of in verdriet schiet, ongenoegen kenbaar maakt dat niet verstaan wordt, je praat óver de ander doch niet mét de ander, de ander(en) je niet zien staan?

De trainingen in Verbindende Communicatie kunnen hier uitkomst bieden.
Kijk maar eens bij de uitspraken van deelnemers.

“Hij/zij reageert niet eens op wat ik zeg. Hij/zij hoort mij gewoon niet.”
“Ik laat mijn partner maar praten, ik doe daarna toch wat ik zelf denk dat goed is.”
“Onze gesprekken nemen steeds minder tijd in beslag en de uitkomsten worden steeds bedroevender.”
“Ik wil zo graag contact met mijn collegae/kinderen/partner en ik weet niet hoe ik dat voor elkaar kan krijgen.”

Vele wegen leiden naar Rome en soms duurt het daardoor langer dan gewenst voordat deze stad wordt bereikt. Niet zelden ligt de oorzaak van deze lange weg naar het doel aan gebrek aan verbinding.
Verbinding geldt voor Vine als een toverwoord binnen communicatie. Communicatie is immers pas echt communicatie als er sprake is van twee-weg verkeer. Als zender en ontvanger op elkaar zijn afgestemd en alle uitgezonden informatie ook door de ontvanger als zodanig wordt ontvangen. Dit soort verbinding is belangrijk bij de communicatie met jezelf, partner, je kinderen, je team, je collegae, je leidinggevenden etc.

Meer weten over Verbindende Communicatie? Kom naar een lezing of schrijf je in voor de Basisopleiding Introductie.

Brochure download

Een lijst met behoeften én gevoelens die aanwezig kunnen zijn als behoeften wel of niet ingevuld worden of zijn. Deze lijst is bedoeld om je woordenkennis over gevoelens en behoeften te verhelderen en te vergroten. Het is bedoeld als een beginpunt om een ieder die dat wenst te ondersteunen bij het proces van de verdieping van zelfontdekking. Daarnaast kan het behulpzaam zijn om begrip en verbinding tussen mensen te vergemakkelijken.

Neem meteen een kijkje en vraag hieronder de behoeften en gevoelens lijst aan.

Brochure download

Geweldloze Communicatie draagt bijzonder bij aan rust en onderlinge verbinding. Het verandert onbewust aanvallend en defensief gedrag in inzicht en acceptatie van verschillen. Het leidt tot harmonie tussen mensen. Kiezen voor het aanleren en implementeren van Geweldloze Communicatie in je leven, reikt veel verder dan alleen het gebruik van andere woorden.

Neem meteen een kijkje en vraag hieronder de brochure voor particulieren aan

Brochure download

Wil je dat je met plezier en energiek je werk kunt doen? Je team enthousiast en gemotiveerd samenwerkt?Medewerkers en leidinggevenden opgewekt, tevreden en betrokken zijn?

Dan is Verbindende | Geweldloze Communicatie iets voor jouw organisatie!

Neem meteen een kijkje en vraag hieronder de brochure voor professionals & teams aan