Verbindende Communicatie

"Waarom ben je nu alwéér te laat?! Op deze manier kunnen we niet samenwerken."

Tja… wat doe of zeg je dan? Loop je schouderophalend weg of schiet je in de verdediging? Met Geweldloze Communicatie, ook wel Verbindende Communicatie genoemd, leer je anders te luisteren. Je leert te luisteren naar de behoefte die achter de verwijtende opmerkingen schuilt. En het gaat uiteraard ook over jouw behoeften, hoe maak je die op een respectvolle manier kenbaar aan anderen?

Doel verbindende communicatie

Het uitgangspunt van Verbindende Communicatie is om te komen tot verbinding tussen gesprekspartners. Ook bij conflicterende belangen. Dat betekent niet gelijk in de verdediging schieten, maar eerst naar elkaars onderliggende behoeften kijken.

Verbindende Communicatie is een wijze van communiceren die een beroep doet op de goede wil van mensen. In plaats van de ander te overtuigen van je gelijk creëer je win-win situaties. Door oog te hebben voor zowel jouw eigen behoeften als die van de ander, zonder oordeel of verwijt. Je communiceert vanuit de intentie om te verbinden en je gesprekken zijn veel constructiever. Zo haal je het beste uit je relaties met anderen. Het gaat er bij Verbindende Communicatie om dat je met elkaar in verbinding blijft. Op een gelijkwaardige en respectvolle manier en in allerlei verschillende situaties.

De training in het kort:

Online kennismaking Verbindende Communicatie

Trainingen verbindende communicatie

In de Introductietraining voor Particulieren óf de Basistraining voor Professionals leren we je de basisprincipes van Verbindende Communicatie en hoe je dit specifiek toepast in deze omgevingen. Wil je je daarna verdiepen? Meer leren over deze manier van communiceren? Omdat je bent geïnspireerd en omdat je het wilt integreren in je dagelijks leven?

We hebben een uitgebreid aanbod vervolgtrainingen, waardoor je met de handvaten die Verbindende Communicatie geeft, met anderen in verbinding komt en blijft. Denk bijvoorbeeld aan een persoonlijk leiderschap training. Deelnemers geven aan dat het een grote positieve impact heeft in hun leven, zowel zakelijk als privé. Zij hebben niet alleen meer verbinding op hun werk, maar ook fijner en diepgaander contact met familie en vrienden.

Meer weten over Verbindende Communicatie? Schrijf je dan in voor onze gratis kennismaking. Je kunt ook een webinar volgen of starten met de Basistraining voor Professionals of de introductietraining voor Particulieren. Je maakt dan kennis met de basis van Verbindende Communicatie.

Introductietraining Geweldloze Communicatie voor particulieren

Leer op een duidelijke en respectvolle manier communiceren, zonder oordelen en verwijten.

Basis training Verbindende | Geweldloze Communicatie

Voor iedereen die effectief en geweldloos wil communiceren in een professionele omgeving.

Introductietraining Verbindende Communicatie

Verbindende of Geweldloze Communicatie werd ontwikkeld door de Amerikaanse psycholoog Marshall B. Rosenberg (1934-2015) die zich liet inspireren door zijn land- en vakgenoot Carl Rogers (1902-1987). Dit gedachtegoed heeft een wereld voor ogen waarin ieders behoeften ertoe doen en waar conflicten vreedzaam opgelost worden. Geweldloze Communicatie in het dagelijkse leven heeft als doel ons vermogen om een diepgaander en wederkerig begrijpen van behoeften te vergroten, wat een respectvolle dialoog en samenwerking zal bevorderen.

Brochure download

Geweldloze Communicatie draagt bijzonder bij aan rust en onderlinge verbinding. Het verandert onbewust aanvallend en defensief gedrag in inzicht en acceptatie van verschillen. Het leidt tot harmonie tussen mensen. Kiezen voor het aanleren en implementeren van Geweldloze Communicatie in je leven, reikt veel verder dan alleen het gebruik van andere woorden.

Neem meteen een kijkje en vraag hieronder de brochure voor particulieren aan

Brochure download

Een lijst met behoeften én gevoelens die aanwezig kunnen zijn als behoeften wel of niet ingevuld worden of zijn. Deze lijst is bedoeld om je woordenkennis over gevoelens en behoeften te verhelderen en te vergroten. Het is bedoeld als een beginpunt om een ieder die dat wenst te ondersteunen bij het proces van de verdieping van zelfontdekking. Daarnaast kan het behulpzaam zijn om begrip en verbinding tussen mensen te vergemakkelijken.

Neem meteen een kijkje en vraag hieronder de behoeften en gevoelens lijst aan.

Brochure download

Geweldloze Communicatie draagt bijzonder bij aan rust en onderlinge verbinding. Het verandert onbewust aanvallend en defensief gedrag in inzicht en acceptatie van verschillen. Het leidt tot harmonie tussen mensen. Kiezen voor het aanleren en implementeren van Geweldloze Communicatie in je leven, reikt veel verder dan alleen het gebruik van andere woorden.

Neem meteen een kijkje en vraag hieronder de brochure voor particulieren aan

Brochure download

Wil je dat je met plezier en energiek je werk kunt doen? Je team enthousiast en gemotiveerd samenwerkt?Medewerkers en leidinggevenden opgewekt, tevreden en betrokken zijn?

Dan is Verbindende | Geweldloze Communicatie iets voor jouw organisatie!

Neem meteen een kijkje en vraag hieronder de brochure voor professionals & teams aan