Verbindende Communicatie

"Waarom ben je nu alwéér te laat?! Op deze manier kunnen we niet samenwerken."

Tja… wat doe of zeg je dan? Loop je schouderophalend weg of schiet je in de verdediging? Met Geweldloze Communicatie, ook wel Verbindende Communicatie genoemd, leer je anders te luisteren. Je leert te luisteren naar de behoefte die achter de verwijtende opmerkingen schuilt. En het gaat uiteraard ook over jouw behoeften, hoe maak je die op een respectvolle manier kenbaar aan anderen?

Doel verbindende communicatie

Het uitgangspunt van Verbindende Communicatie is om te komen tot verbinding tussen gesprekspartners. Ook bij conflicterende belangen. Dat betekent niet gelijk in de verdediging schieten, maar eerst naar elkaars onderliggende behoeften kijken.

Verbindende Communicatie is een wijze van communiceren die een beroep doet op de goede wil van mensen. In plaats van de ander te overtuigen van je gelijk creëer je win-win situaties. Door oog te hebben voor zowel jouw eigen behoeften als die van de ander, zonder oordeel of verwijt. Je communiceert vanuit de intentie om te verbinden en je gesprekken zijn veel constructiever. Zo haal je het beste uit je relaties met anderen. Het gaat er bij Verbindende Communicatie om dat je met elkaar in verbinding blijft. Op een gelijkwaardige en respectvolle manier en in allerlei verschillende situaties.

In het kort

Vragen?

Trainingen verbindende communicatie

In de Introductietraining voor Particulieren óf de Basistraining voor Professionals leren we je de basisprincipes van Verbindende Communicatie en hoe je dit specifiek toepast in deze omgevingen. Wil je je daarna verdiepen? Meer leren over Verbindende Communicatie? Omdat je bent geïnspireerd en omdat je het wilt integreren in je dagelijks leven?

We hebben een uitgebreid aanbod vervolgtrainingen, waardoor je met de handvaten die Verbindende Communicatie geeft, met anderen in verbinding komt en blijft. Deelnemers geven aan dat het een grote positieve impact heeft in hun leven, zowel zakelijk als privé. Zij hebben niet alleen meer verbinding op hun werk, maar ook fijner en diepgaander contact met familie en vrienden.

Meer weten over Verbindende Communicatie? Schrijf je dan in voor onze gratis kennismaking. Je kunt ook een webinar volgen of starten met de Basistraining voor Professionals of de introductietraining voor Particulieren. Je maakt dan kennis met de basis van Verbindende Communicatie.

VINE voor Professionals & Teams

Ontwikkel jouw verbindende communicatievaardigheden
met een van onze trainingen!

VINE voor Particulieren

Investeer in meer rust, zorg voor jezelf én
onderlinge verbinding!

Verbindende of Geweldloze Communicatie werd ontwikkeld door de Amerikaanse psycholoog Marshall B. Rosenberg (1934-2015) die zich liet inspireren door zijn land- en vakgenoot Carl Rogers (1902-1987). Dit gedachtegoed heeft een wereld voor ogen waarin ieders behoeften ertoe doen en waar conflicten vreedzaam opgelost worden. Geweldloze Communicatie in het dagelijkse leven heeft als doel ons vermogen om een diepgaander en wederkerig begrijpen van behoeften te vergroten, wat een respectvolle dialoog en samenwerking zal bevorderen.

Contact

VINE Instituut voor Verbindende Communicatie
Tennis- en Businesscenter Heuvelrug
Mariniersweg 3
3941 XK Doorn
Tel: (030) 215 50 60
welkom@vinetraining.nl

INFORMATIE EN MAATREGELEN ALS GEVOLG VAN HET CORONAVIRUS

We gaan weer verder met onze LIVE trainingen!

We vinden het belangrijk dat iedereen zich veilig voelt bij VINE. Al onze trainingen en opleidingen vinden plaats volgens de laatste richtlijnen (14/01) van het RIVM.