Wat is Verbindend Communiceren?

Verbindend communiceren is hetzelfde als, zoals Marshall Rosenberg het noemt, geweldloos communiceren. Alleen, ik focus graag op datgene wat ik ermee tot stand breng, namelijk verbinding en ik focus daardoor minder op het woord geweld.

En om uit te leggen wat dat is? Hoeveel tijd heb je? Weet je, er zijn inmiddels zoveel boeken over geschreven waaronder uiteraard ook een standaard werk van Rosenberg zelf. Maar als ik het kort samenvat klinkt het misschien het simpelst.

Wat leeft er in mij? Wat leeft er in jou? En wat kan ik doen om voor ons tweetjes het leven nog mooier te maken? Dát is verbindend communiceren. Alleen… hoe doe je dat in hemelsnaam? Dat valt nog niet mee, want wie weet er nou wat er in hem leeft, laat staan wat weten we nou wat er in een ander omgaat? Daar zijn we niet in opgevoed, daar hebben we geen woorden voor. Daar valt nog zoveel te studeren, te leren, te groeien en dat is wat maakt dat mijn beroep zo boeiend is. Of ik nou een introductietraining geef voor de 200e of voor de 300e keer, het is weer iedere keer boeiend omdat ik te maken krijg met wat er in mensen leeft. Het is nooit hetzelfde.”

Gratis online kennismaking Geweldloze Communicatie

Wil je weten of Verbindende | Geweldloze Communicatie iets voor jou is, maar weet je nog niet precies wat het inhoudt?

Brochure download

Een lijst met behoeften én gevoelens die aanwezig kunnen zijn als behoeften wel of niet ingevuld worden of zijn. Deze lijst is bedoeld om je woordenkennis over gevoelens en behoeften te verhelderen en te vergroten. Het is bedoeld als een beginpunt om een ieder die dat wenst te ondersteunen bij het proces van de verdieping van zelfontdekking. Daarnaast kan het behulpzaam zijn om begrip en verbinding tussen mensen te vergemakkelijken.

Neem meteen een kijkje en vraag hieronder de behoeften en gevoelens lijst aan.

Brochure download

Geweldloze Communicatie draagt bijzonder bij aan rust en onderlinge verbinding. Het verandert onbewust aanvallend en defensief gedrag in inzicht en acceptatie van verschillen. Het leidt tot harmonie tussen mensen. Kiezen voor het aanleren en implementeren van Geweldloze Communicatie in je leven, reikt veel verder dan alleen het gebruik van andere woorden.

Neem meteen een kijkje en vraag hieronder de brochure voor particulieren aan

Brochure download

Wil je dat je met plezier en energiek je werk kunt doen? Je team enthousiast en gemotiveerd samenwerkt?Medewerkers en leidinggevenden opgewekt, tevreden en betrokken zijn?

Dan is Verbindende | Geweldloze Communicatie iets voor jouw organisatie!

Neem meteen een kijkje en vraag hieronder de brochure voor professionals & teams aan