Onze visie op leren

Met meer dan 20 jaar trainingservaring weten wij wat wél en niet werkt om je Geweldloze | Verbindende Communicatie skills te vergroten. Na decennia van ontwikkelen, experimenteren en verbeteren hebben we onze trainingen zo ingericht dat je op een efficiënte, praktische en duurzame manier zoveel mogelijk leert.

Hoe ontwikkelen we nieuw gedrag bij mensen?

  • Met tijd
  • Met authenticiteit
  • Met veiligheid

Tijd een paar dagen die je steekt in het verder ontwikkelen van je eigen communicatiegedrag.  Het kost namelijk simpelweg tijd om iets nieuws te leren en vooral om het geleerde je zo eigen te maken dat je het in de praktijk gaat toepassen. Dit bereik je door, naast te begrijpen wat het is ook te voelen en te ervaren hoe het werkt en vervolgens op te staan voor zelfreflectie. Dit alles doe je door te oefenen, heel veel te oefenen.

Authenticiteit is de basis van waaruit iemand zich kan ontplooien. En daarmee zijn of haar geluk en professionaliteit vergroten. Het zorgt ervoor dat je geloofwaardig bent voor de ander, met wie je in contact wilt treden. Contact is de eerste stap in elk gesprek, of het nu om liefhebben, leidinggeven of coachen gaat.Hoe beter jij jezelf kent, hoe meer jij in je kracht staat. De deelnemers worden meegenomen in eigen processen die leiden tot persoonlijke innerlijke verdieping naast het aanleren van vaardigheden.

Veiligheid en niet-oordelen zijn voorwaarden voor groei. De trainer deelt zijn eigen ervaringen. Deze openheid en de authentieke wijze van doceren werkt drempelverlagend en creëert veiligheid. Het potentieel van de groep is een dankbare bron. De trainer nodigt de deelnemers uit tot een actieve en gerichte inbreng, het spel van samen leren en toepassen, om op die manier maximaal van elkaar te leren.

Groepsleren, leren in groepsverband vormt een belangrijke basis in je leerproces. In een veilige omgeving gaan we met behulp van anderen experimenteren met vaardigheden en nieuw gedrag. Leren in de groep is intensief, soms confronterend, vaak inspirerend en altijd onvergetelijk.

Wat houdt het leerproces in de praktijk in?
De werkvormen variëren van simulatie, rollenspelen en oefenen met eigen casuïstiek. Onze trainers faciliteren je leerproces, lokken je uit je comfortzone en begeleiden daar waar nodig. Na een oefening volgt de reflectie. Dit is een moment van rust, bezinning en aanleiding tot vervolgvragen en hernieuwde focus. De trainingsdagen zijn immers de opstap naar de concrete uitdagingen in je (werk)leven, want de praktijk is waar het gebeurt!

Notabene: Verbindende Communicatie in je werk
Onze trainingen en opleidingen zijn erop gericht om je naar jouw eigen communicatie en gedrag te laten kijken, anderen uit jouw werkomgeving bij het proces te betrekken en jouw werkpraktijk centraal te stellen. Zo ontstaat echte gedragsverandering die je direct en doelgericht kunt toepassen. 

Enthousiast geworden?

Ben je enthousiast geworden en benieuwd naar onze trainingen? Neem dan een kijkje in ons trainingenoverzicht  Heb je vragen of behoefte aan meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op via welkom@vinetraining.nl of bel ons op 030-215 50 60.

Contact

VINE Instituut voor Verbindende Communicatie
Tennis- en Businesscenter Heuvelrug
Mariniersweg 3
3941 XK Doorn
Tel: (030) 215 50 60
welkom@vinetraining.nl


KVK: 71305971
BTW: NL858662851B01
IBAN: NL11TRIO0390183407

Scroll naar top